Среща с жители на бургаския квартал „Лозово“ проведе водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ за 2- ри Многомандатен избирателен район – Бургас инж. Петър Кънев.

Той разговаря с местните хора заедно с кандидатите за народни представители от листата на социалистите Станимир Баев, Георги Георгиев, Стоян Стоянов, Паруш Парушев и общинският лидер на БСП в Бургас Живко Господинов.

„За две години пети път отиваме на избори. Знаем, че всички са уморени от това. Но всеки глас е много важен. Разчитаме на Вашата подкрепа! „, каза инж. Петър Кънев в началото на срещата.

Той представи себе си и своите колеги и отново изрази увереност в добрия резултат, който очаква социалистите да имат на предстоящите парламентарни избори.

Инж. Кънев направи дарение за пенсионерския клуб в Лозово, което по желание на членовете на организацията ще бъде използвано за осигуряване на обзавеждане за залата им.

Вторият в листата на коалицията – Станимир Баев, благодари на жителите на „Лозово“ за топлия прием. Той сподели своите виждания по отношение на промените, които е нужно да бъдат направени в сферата на образованието.

„Моето кредо е: „Учене през целия живот“, зави Баев.

„Благодарен съм на БСП, че отново поставя приоритет на образованието. Считам, че позицията ми се дължи на отношението на партията към образованието, което е част от националната сигурност. Много е важно да бъдат предприети отговорни стъпки към премахване на всякакви чужди идеологии и да бъде възпрепятствано навлизането им в образованието. Една от тях е джендър – идеологията, срещу която БСП предприе кампания“, беше категоричен кандидатът за народен представител, който работи в сферата на средното образование повече от двадесет години.

„БСП има последователна политика по отношение на мерките, които трябва да се предприемат за възрастните хора. Нужно е приемане на Закон за тях, който да даде възможност за социализацията им в неработоспособна възраст, така че да се чувстват те спокойни и удовлетворени. Една от стъпките в тази насока беше повишаването на пенсиите. Тази тема е много тежка за обсъждане, защото виждате – всеки ден цените растат“, коментира още Станимир Баев.

Изказвания направиха и останалите кандидати за депутати.

Те запознаха присъстващите с акценти от предизборната платформа на коалицията, отговориха на актуални въпроси и изслуша коментарите на гражданите. Разисквани бяха и различни проблеми от регионален характер.

Представителите на Коалиция „БСП“ за България“ призоваха присъстващите да бъдат активни в изборния ден и да подкрепят „БСП за България“, като на 2 –ри април гласуват с номер 1 в бюлетината.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви