“Водоснабдяване и канализация” ЕАД – Бургас организира своята традиционната изложба за детски рисунки – посветена на 22 март – Световен ден на водата, под мотото „Водата е живот“. Тя се организира за 21-ти път.

Изложбата, показваща не само морския свят и детските фантазии за русалки и Нептун, но и опазването на природата.

Домакин на събитието бе инж. Ганчо Тенев, изпълнителен директор на ВиК-Бургас. Официален гост бе зам.-кметът по култура и спорт Диана Саватева.

Това е един от примерите, когато две каузи, събрани заедно, работят по-добре. От една страна основната тема е свързана с опазването на околната среда и природата, които трябва да пазим за нашите деца. От друга страна имаме и изкуството, защото едно послание придобива много по-силно въздействие чрез него. Няма по-чиста енергия от тази на младите творци“ , каза Саватева.

Подаръци и грамоти получиха 52-ма млади таланти. Участие в изложбата взеха много училища, школи по рисуване и читалища от Бургас и Търговище.

Над 50 творби са експонирани в изложбената зала на Дружеството на бургаските художници, на ул. „Александровска“ 22. Над 300 пък бяха получените красиви рисунки.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви