Тайните на Ватикана
Тайните на Ватикана

Лоното на римокатолическата църква – Ватикана е свързано с много неизяснени и съмнителни случки. Досега католическата църква е била оглавявана от 265 папи. 30 от тях са умрели като мъченици, а 6 от тях са били убити. Говори се, че зад убийствата на светите отци са стояли техни приближени. Нека надникнем в част от тайните на световната католическа столица.

Ватиканските градини
Градините около Ватикана са неохранявани и дори камерите за наблюдение са поставени така, че да не заснемат този участък.

Приближените до Светия отец отдавна алармират за опасностите, които крие тази непредпазливост, но и до сега не се разрешава тази местност да бъде следена с камери или папата да бъде придружаван, когато се разхожда във Ватиканските градини. Въпреки че с този отказ, папата се излага на голяма заплаха от нападение.

Мистичните гробове
В лоното под католическата християнска църква се крият мистични гробове на повече от 2000 години. Мълвата твърди, че в основата на Ватиканския хълм са заровени мощите на свети апостол Петър.

Според други теории в тези гробове се съхранява Светия граал. Днес над мистичните гробове се издига храмът – базилика „Свети Петър“.

Градът на мъртвите
В древен некропол, разположен под свода на базиликата „Св. Петър“ се намира римския „град на мъртвите“. В този некропол преди около 2000 години се извършвали тайни богослужения, когато християнството не е признавано за официална религия и християните са били гонени и убивани.

Тайните архиви

Малцина избрани представители на римокатолическата църква пазят тайни документи с обществено значение. Според слуховете голяма част от тях доказват присъствието на Сатаната на Земята.

Друга част от документите са свързани със смъртта на папа Йоан Павел I. Той седи на Светия престол едва 33 дни и умира загадъчно на 28 септември 1978 година.

Папесата
Легендите разказват, че в периода 855-858 г. Светия престол се е заемал от жена на име Йоана, известна в историята като папа Йоан VIII. В съвремието тази мистерия е подхранвана от малка улица около Колизеума, носеща името „Улицата на Папесата“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви