Всеки човек има свои дни, които смята за успешни или неуспешни. И много често тези предпочитания зависят от знака на Зодиака.

Според астролозите, хората от една и съща зодия имат набор от сходни черти на характера, навици и характеристики. И дори суеверията за числата, които носят късмет или за нещастните дни сред представителите на една и съща зодия често съвпадат.

Овен

Нещастният ден за повечето Овни е петък. Силното влияние на Венера, което Овенът не понася добре, високите натоварвания и енергийният дисбаланс са нежелани спътници на Овните в тези дни.

Затова астролозите съветват Овните да не планират нищо важно в петък вечер. Трябва да възстановят жизнеността преди уикенда и да намалят напрежението, а не да се изтощават още повече.

Телец

Планетата-антагонист на Телец е Марс, който управлява вторник. Често това прави втория ден от седмицата нещастен за зодията. Представителите на този знак може да реагират твърде войнствено на критика, включително конструктивна или по друг начин да развалят отношенията с другите.

Но всеки „нещастен“ ден може да се превърне в успешен с помощта на утвърждения. Следователно Телците, които са позитивно настроени, не се страхуват от никакви „нещастни“ срещи.

Близнаци

Нещастни дни за Близнаци са понеделниците. Особено, ако те работят по стандартен график и не харесват много работата си.

Връщането към работните задължения след страхотен уикенд не е лесно изпитание, така че Близнаците активно не харесват първия ден от седмицата. Проблемът може да се реши с избор на по-подходящ график или с по-интересни работни задачи.

Рак

Възприемчиви към колебанията на Луната, Раците често изпитват срив или нервно напрежение по време на пиковите й състояния – на Пълнолуние и Новолуние. В такива моменти, ако другите небесни тела също не са разположени по най-добрия начин, меланхолията и апатията стават верни спътници на представителите на зодията.

Астролозите препоръчват на Раците да се грижат за хармонията на душата си, да спят добре, да избягват източници на стрес, особено в навечерието на новолуние и пълнолуние.

Лъв

Събота е ден, управляван от Сатурн. Сатурн се счита за планетата-антагонист на Лъва. Често представителите на този знак в събота изискват самоограничение, някакъв вид аскетизъм, внимание към високите сфери, а Лъвовете биха се радвали да се отпуснат с приятели.

Ако по-твърдо защитават своите интереси, броят на неприятните дни ще намалее, тъй като влиянието на Сатурн няма да предизвика дисонанс.

Дева

Нещастните дни за Девата са последните дни на всеки месец. Причината се крие не толкова в езотериката, колкото в психологията на Девите. Хората, родени под това съзвездие, обичат да планират, да разделят всички задачи на подточки (което им помага много да управляват времето и усилията).

А недовършената работа в края на месеца често кара Девата да изпитва меланхолия и разочарование. Има изход: Девите трябва просто да не изискват от себе си невъзможното.

Везни

Вторник, когато Марс вкарва в състояние на нестабилност, вълнение, безпокойство за бъдещето и тревога за миналото, е неблагоприятен ден за Везните. Те са по-чувствителни към критиката и чуждото мнение, обиждат се от слухове.

За Везните е важно да спрат навреме, да си поемат въздух и да се успокоят. Тъй като това е въздушен знак, дихателните практики и разходките на чист въздух могат да помогнат.

Скорпион

Сред Скорпионите има много суеверни хора, които не харесват петък 13. Въпреки че далеч не винаги се случват неприятности на хората на тази дата и всичките им начинания се превръщат в провал.

Освен това, Скорпионите не харесват 29 февруари. За да не се хванат на стръвта на собствените си страхове, за тях е полезно да засилят вярата в себе си и да избягват информации за негативни събития и инциденти.

Стрелец

Сряда, денят на Меркурий, може да поднесе неприятни изненади на Стрелеца.

Постоянни разговори и преговори с колеги и партньори, спорове и разногласия, които трябва да бъдат разрешени, въпроси, на които трябва да се отговори незабавно – до вечерта Стрелците са напълно изтощени. Трябва да планирате приятни неща за сряда, не само задължения.

Козирог

Четвъртък е лош ден за Козирозите: не е краят на седмицата, за да се подготвят за почивка и спокойствие, но не и нейното начало, когато все още има много сили и всяко начинание носи успех и удоволствие от постигнатия резултат.

В четвъртък Юпитер изисква от Козирозите издръжливост и постоянство, а те просто се уморяват постоянно да показват на другите твърдост на характера и се нуждаят подкрепа. Доверието на близките и делегирането на редица задачи ще спаси в този ден представителите на зодията.

Водолей

Как неделята, почивен ден под егидата на Слънцето, може да донесе негативизъм? Може – на Водолеите.

В такъв момент те усещат приближаването на нова работна седмица, изпитват страх от бъдещето, искат да заспят зимен сън или да избягат от всички на необитаем остров. В такива моменти Водолеят има нужда от изпитан лек срещу негативните мисли – тогава денят му ще се оправи.

Риби

Петъците често са нещастни дни за Рибите. По това време сякаш всичко излиза извън контрол, има повече грешки и недостатъци и дори комуникацията с хората се превръща в трудна задача.

И работата е там, че не всички Риби успяват да разпределят задачите през седмицата и в резултат на това последният работен ден се претоварват. Астролозите отбелязват, че ако променят подхода си, петият ден от седмицата ще е успешен и продуктивен за Рибите.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви