Вървим към изборите с нарастващо самочувствие, че следва победа. Трудното ще започне след това.

Това каза лидерът на „Да, България“ и съпредседател на коалиция „Демократична България“ Христо Иванов, който бе на посещение в Бургас.

Придружен от едно от знаковите лица на десницата и кандидат-депутат Димитър Найденов, те коментираха политическите теми.

Пред нас са поредица от много важни национални задачи. Представете си България, която само след 2 години може да e член на еврозоната и Шенген. Може да сме направили дигитализацията на управлението, което означава спад на 70% от административното бреме. Представете си България, в която сме направили съдебна реформа, модернизирали сме енергетиката и сме привлекли инвестиции. Всичко това е възможно да се случи в следващите 2 години. Просто трябва да има достатъчно амбициозно управление и ние да сме част от него“ , каза още Иванов.

Той поясни, че обединението на Демократична България и Продължаваме промяната дава много ясен отговор на въпроса: „Кой може да води страната и да ни изкара от безизходицата, в която е затънала?“

Това личи в прогнозите и отношението на избирателите, които разпознават нашата способност. Ние можем да създадем правителство, което да направи необходимите реформи, така че страната да отключи потенциала си. Това ще е правителство, което ще ни вкара в еврозоната и Шенген. Ще работим за модернизирането на страната, привличане на инвестиции, съдебна реформа„, продължи лидерът на „Да, България“.

Христо Иванов допълни, че фокус за Демократична България ще са конкретни и важни за страната задачи, а не формиране на парламентарни партньорства.

Той бе категоричен, че кампанията, която водят на тези избори, е изцяло позитивна, защото разбират, че от тях зависи да задават дневния ред в политиката.

Искаме да се обърнем към българските граждани, които дори да не ни подкрепят на изборите, то поне ще са съгласни с усилията на едно управление, което ние да водим. Не отговаряме на политическите атаки. Искаме да сме тези, които дават решението, а не просто говорят за проблемите“ , каза още Иванов.

Кандидат-депутатът в бургаската листа Димитър Найденов, който от началото на кампанията е сред хората в Бургас и е запознат отблизо с техни проблеми и нужди, поясни, че избирателите са най-вече притеснени от това дали ще има правителство и с кого Демократична България биха се коалирали.

Търсим обединение не само на политически сили, но и на техния електорат. Нашите политически опоненти от ГЕРБ споделят на думи много сходни с нас неща – евроатлантическата ориентация на страната, съдебна реформа и други. Това означава, че техните избиратели също подкрепят нещата, които ние заявяваме. Хората, които виждам всеки ден по улиците на Бургас, остават приятно изненадани от това, че има политическа формация извън ПП ГЕРБ, която задава същите важни за страната приоритети и е готова да ги отстоява“ , сподели Найденов.

Той също така сподели, че хората се вълнуват от високите цени и това ескалира през последните седмици.

Българите усещат една несправедливост, защото в други европейски страни някои цени на същите стоки са доста по-ниски. Съгласявам се с тях, че това е несправедливо, но веднага им напомням, че гарант за справедливост в една страна е добре работещата съдебна система. Само така ще се оздравят българските институции, които именно трябва да следят за неща като монополи, картели и спекула“ , каза още бургаският кандидат за депутат.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Банални до втръсване . Тези национални задачи са приоритет на всички евроориентирани партии…Най – смешното е, че един нереализиран юрист говори за съдебна реформа още от времето, когато като министър на правосъдието прокара една тотална глупост, която и в момента действа …

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви