„На нас ни трябва стабилна България! Целта ни е да имаме правителство с мандат на ГЕРБ-СДС, за да могат хората отново да живеят спокойно.“, това каза областният координатор на ГЕРБ за регион Бургас Иван Алексиев при откриване на предизборната шатра в центъра на града.

Този път открити приемни на коалиция ГЕРБ-СДС ще има на няколко места в Бургас. Едната традиционно е разположена до Часовника, другата е на пл. „Тройката“, а до края на кампанията шатри ще има и в различни жилищни комплекси.

По време на откритите приемни жителите на Бургас ще могат да задават своите въпроси, да отправят предложения и да споделят притеснения с кандидатите за народни представители от ГЕРБ – СДС.

Още при откриването на шатрите много бургазлии се възползваха от възможността да се срещнат очи в очи с представителите на коалицията. Очаквано въпросите им бяха свързани с високите цени на стоките и с очакванията за предстоящия туристически сезон.

„В навечерието сме на туристическия сезон. Сигналите са, че той ще бъде много добър. Но при тази несигурност, която цари в държавата, предварителните заявки могат и да отпаднат. Да, ние искаме стабилност в държавата, но ще показваме всички неуредици, пропуски и некадърни решения на предходното управление. Защото през последните две години много вини се хвърлят на ГЕРБ, но нека да отчетем факта, че ние сме в опозиция през това време. ГЕРБ-СДС има амбицията да управлява от тук нататък, за да се върне стабилността в страната“, каза пред присъстващите Иван Алексиев.

Думите му бяха подкрепени и от втория в листата Любен Дилов, който заяви, че срещу коалиция ГЕРБ-СДС има яростна съпротива.

„Даваме си сметка, че сме изправени пред един „Отечествен фронт“, който се е сформирал, за да се сражава срещу нас на тези избори. Гледаме с усмивка на това, защото вече ги видяхме в Парламента. Наясно сме колко и какво могат. Наясно сме, че противоречията между тях са много повече от това, което ги събира. Нашата задача е да победим на тези избори и да направим правителство, което да стабилизира държавата в един много тежък момент.“, посочи Дилов.

Той подчерта, че ГЕРБ-СДС се опитва да подпомага местните власти, защото, за да се случват хубави неща в общините и кметовете да работят спокойно, трябва да има стабилна държава.

От своя страна Андрей Рунчев – който е кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС и депутат от 48-то Народно събрание – обясни, че при срещите с хората основният въпрос е кога ще спре обедняването на народа.

„Единственият ни отговор е, че се стремим да бъдем отново първа политическа сила и да се състави редовен кабинет с участието на ГЕРБ-СДС. Видя се, че през последните две години, без нашето участие в управлението, няма стабилност. Вярваме, че ще получим подкрепата на хората. В листата сме голям екип с представители от почти всички общини и благодарение на колегите от региона, няма да оставим населено място без наше присъствие“, каза още Рунчев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви