Бахмут ще бъде задържан и защитаван
Бахмут ще бъде задържан и защитаван

Членовете на Щаба на върховния главнокомандващ (на украинската армия) подкрепиха по-нататъшното задържане и защита на Бахмут. На проведена среща бяха обсъдени темповете и обемите на доставките на оръжие, съобщи агенция УНИАН.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски проведе редовно заседание на щаба във вторник, 14 март. По-специално, на съвещанието бяха изслушани доклади на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна и командирите на оперативно-стратегическите групировки на войските за текущата обстановка на фронта.

„След като разгледаха хода на отбранителната операция в Бахмутското направление, всички членове на щаба изразиха обща позиция за по-нататъшното поддържане и защита на град Бахмут“. Това се казва в съобщението, предадоха от пресслужбата на Зеленски.

На заседанието беше анализирано и снабдяването с въоръжение и боеприпаси на подразделенията на силите за отбрана на предния фронт. Отделно бяха обсъдени темповете и обемите на получаване на техника и въоръжение от партньорите на Украйна. Както и разпределението им към воюващите на фронта.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви