Двама под топлата вода е красив сюжет за еротична сцена, креативен начин да накараме партньора да спазва хигиена… и любим повод на лекарите да ни плашат.

Кои са сериозните рискове, ако правим секс под душа?

Някои хора забравят, че могат да забременеят, докато правят секс в банята

Мислите си, че водата ще отмие всичко, а ако го правите прави, тогава и гравитацията ще помогне? Без значение как. Сперматозоидите са изненадващо издръжливи – те са в състояние да оцелеят още няколко дни в женската репродуктивна система. Не разчитайте на вода и сапун като средство за контрацепция.

Водата може да отмие естественото смазване

Поради тази причина гинеколозите не са ентусиазирани в препоръките за секс във вода – било то море, басейн, вана или душ. И ако го правите в банята, е изкушаващо да използвате ароматизирани сапуни, шампоани, душ гелове и т.н. вместо лубрикант – което е още по-лошо.

Детергентите могат да причинят сухота и дразнене на лигавицата и при двамата партньори. При проникване на „сухо“ се образуват микропукнатини, които отварят достъп до вредни бактерии. Това заплашва с вагинит и инфекции на пикочните пътища.

Подхлъзването и падането не е единственият начин да се нараните по време на секс под душа

Тъй като това, честно казано, не е много удобно, трябва да измисляте сложни пози. Изпълнявайки ги, рискувате да получите не само навяхвания и натъртвания. Най-интересната част от тялото на вашия партньор може да бъде под неестествен ъгъл и в резултат на това при най-малкото неудобно движение да получите „бонус“ – неприятни наранявания.

Рискът от полово предавани болести

Рискът от полово предавани болести при секс в банята не само не намалява, но дори се увеличава.

Чистотата не е стерилност. Водата не унищожава патогените на гонорея, хламидия, херпес, кондиломи, ХИВ и други нискосексуални „изненади“.

Презервативите под душа губят своята ефективност

Разбира се, лошата защита е по-добра от никаква. Но във водата не бива да разчитате на презервативи като средство за защита срещу бременност и инфекция. Много е вероятно презервативът просто да се изплъзне. Освен това, хлорирана вода или пяната за баня могат да повредят латекса.

С други думи, ако все пак се решите на това изключително опасно начинание, оборудвайте банята с противоплъзгащи килими и парапети и най-важното, осигурете си надежден и доверен любовник, на когото можете да разчитате!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви