За четвърта поредна година лятото в Бургас ще е вълнуващо и артистично. И през 2023 г. Община Бургас ще спази вече създадената традиция и отново ще предложи календар с тематични уикенди за всеки вкус.

Запазете си датата 28 април – тогава ще бъде открито традиционното изложение „Флора“ – истинска цветна феерия до брега на морето.

Така наречените „Дни на цветята“ ще продължат до 8 май. Събитието, което се провежда в Морската градина на Бургас, събира флористи от цялата страна.

В пролетен празник ще се превърне Зеления уикенд в Бургас от 12 до 14 май. Той ще се проведе съвместно с фондация „Биоразнообразие“.

Освен любимия на малки и големи Карнавал на биоразнообразието, в уикенда ще се включи Природонаучен музей-Бургас, както и се обмислят инициативи, свързани с бургаските езера, както и тематичен базар на арт улица „Алеко Константинов“.

За всички любители на българския фолклор, както и за чуждестранните туристи, в истинска атракция ще се превърне Уикенд на хорото, който ще се проведе от 9 до 11 юни.

В него централно събитие ще бъде Осми Национален фолклорен фестивал на клубове по народни танци „Хоро край лазурния бряг“ на пл. „Тройката“.

Община Бургас винаги се стреми да разнообразява културната си програма и това лято за първи път от 23 до 25 юни ще се проведе фестивалът „Бургас – вълнуващ и артистичен“, който се реализира по проект.

Една от целите му е да обхване публиките в периферията, затова събития ще има в парковите пространства на комплексите „Меден рудник“, „Изгрев“ и „Славейков“. Но централната част също ще бъде включена.

Какво е July Morning, ако не бъде посрещнат на морския бряг? Очаквано градусът на настроение ще е висок, a хиляди ще посрещнат изгрева в Бургас.

SOLAR Island се завръща на остров Света Анастасия за трето издание в нощта на 30 юни срещу 1 юли. Metropolis също подготвят тематично парти, а традиционно бургаски рок банди ще забавляват публиката на плажа в района до Моста.

През август очаквано градът ще е изпълнен с фестивали, музика и усмивки. Spice Music Festival ще събере всички почитатели на музиката от 90-те години за петото си юбилейно издание на Морска гара.

Дни на куклите ще впечатли малки и големи с представленията си на открита сцена „Охлюва“ от 30 юли до 5 август. Тази година ще се проведе 10-ото издание на този международен фестивал.

По-младата публика също не е забравена – тя може да избира между Teen Boom Festival (18-20 август) и да се забавлява с любимите си музикални звезди и инфлуенсъри.

Или да бъде част от Скейт фестивала, който ще се проведе по същото време в парка в к-с „Изгрев“. А защо не и двете?

В тематичните уикенди ще има такива с кулинарна и литературна насоченост. Събития за любителите на автомобили и високи скорости, както и за киноманите, също няма да липсват.

Може да включите в лятното си разписание следните 15 уикенда:

Дни на цветята 28.04-08.05 Национална изложба „Флора Бургас“

Зелен уикенд 12.05-14.05 – съвместно с фондация „Биоразнообразие“ и Регионален музей – Бургас

Дни на буквите и книгите 18.05 – 24.05 стартира с Нощ на музеите, кулминацията са тържествата на 24 май

Уикенд на хорото 09.06 – 11.06. Централно събитие – Осми Национален фолклорен фестивал на клубове по народни танци „Хоро край лазурния бряг“

Миден уикенд 16.06-18.06 основни локации: Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“, Остров „Св. Анастасия“, бургаските ресторанти

БГ Кино ваканция 17.06-20.06 Централно събитие – фестивал на българското кино в Културен дом НХК

Фестивал „Бургас – вълнуващ и артистичен“ 23.06-25.06

Биле уикенд – фест на остров Света Анастасия – 23.06-25.06

Джулай уикенд 30.06-01.07 – три партита и ретро парад са ключовите събития

– Solar Island

– Metropolis

– July Morning на бургаския плаж

– Парад на автомобили – 01.07.

Уикенд „Бързи и яростни“ 14.07-16.07 – Тунинг Фестивал „Маска“

Бирен уикенд и Solar 28.07-30.07. – локациите са съответно в парк „Минерални бани“ и отворената зона на бургаското пристанище

Дни на куклите 30.07-05.08 – 10-то издание на Международен фестивал на куклите

Спайс уикенд 04.08-06.08 – водещо събитие е една от летните емблеми на Бургас през последните години SPICE MUSIC

Тийн уикенд Teen Boom Festival и Скейт Фестивал – 18.08-20.08

DOCK уикенд – Фестивал за международно историческо документално кино DOCK – Бургас 2023 17.09-22.09

 

Очаквайте скоро и останалите ни летни предложения!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви