Източник на изображението: Shutterstock.com

Все повече работни места изискват да имате достъп до мобилно устройство, таблет или лаптоп, за да може свободно да комуникирате с клиенти или колеги. Независимо дали работите дистанционно или често ходите на командировки, вие искате да заложите на сигурен начин да сте винаги на линия и възможност да пренесете офиса със себе си.

В търсене на най-подходящите технологии и устройства, вероятно сте попаднали и на Apple iPad таблетите. Днес ще говорим за 8 полезни функционалности, които тези устройства предлагат за хора, вършещи бизнес в движение.

1. Функционалност “Focus”

Функционалността “Фокус” (Focus) на iPad е много полезна, когато ви е необходима малко тишина и липса на неща, които да ви разсейват. Може да създадете персонализирани видове “Фокус” според това дали сте на работа, дали си почивате или сте в среща.

С “Фокус” може да настроите какви видове известия може да получавате, от кои хора или от кои приложения. Също така може да зададете и специфичен времеви диапазон, в който функцията е да е активна.

2. Изпълнение на няколко задачи и разделен изглед

iPad позволява на потребителите да вършат няколко неща едновременно, което е особено полезно за тези, които ползват устройството за работа. За да изберете опция “Разделен изглед”, натиснете трите точки в горния край на екрана и изберете “Split View”.

Разделният изглед ви позволява едновременно да ползвате различни приложения или документи. Чрез него може лесно да сравнявате информация, да изпращате съобщения докато преглеждате документ и да спестите време и усилия по време на задачи, които изискват смяна на прозорците.

3. iPad като втори Mac дисплей

Функционалността “Sidecar” на Apple предлага възможност за продължение на Mac дисплей върху екран на iPad. Тя обаче зависи от моделите устройства и тяхната съвместимост.

Въпреки това тази функционалност е много полезна, ако ви е необходимо да удължите или копирате екрана си. Чрез нея може да използвате приложенията от Mac върху таблета си или да получите един цял по-голям екран за по-лесна работа при видео или фотообработка например.

4. Вграден скенер

Понякога спешно се налага да сканирате документи за работа по време на командировка или друго пътуване извън града. От Apple са помислили за това и ви предлагат бързо и лесно решение без необходимост от допълнителни приложения.

Може да сканирате документи и да ги превърнете в .pdf формат директно от вграденото приложение “Notes” на iPad. Опцията за сканиране на документ е достъпна от бутона със символ “+” в долната част на екрана, когато отворите нов документ в “Notes”.

5. Споделяне на файлове с AirDrop

AirDrop е изключително лесен начин да споделяте различни формати файлове, снимки или видеа с други устройства на Apple, които се намират в близост до вас. Тази функционалност е много подходяща по време на лекции, срещи или семинари, когато е необходимо бързо да споделите информация с някои от колегите ви.

6. Бърз достъп до най-важните приложения

“Dock” е функция на iPad, която позволява да “закачите” най-важните или най-често използваните си приложения на бързо достъпно и удобно за вас място. Тази функционалност спестява много време при търсене на важна информация по време на бизнес срещи, по време на пътуване, или докато използвате разделен изглед.

7. Отлична организация

Вече не е необходимо да отваряте файловете през приложението, в което сте ги създали. Удобното приложение “Files” в iPad таблетите ви предоставя удобен и бърз начин да намерите всички ваши файлове с помощта на търсачка.

Освен това файловете ви ще са синхронизирани с Mac лаптопа ви, защото се запаметяват директно в облака. И не само това – може да достъпите наскоро отваряни файлове и да ги подредите в папки за отлична организация на работното място.

8. От устна реч към текст

Всички знаем колко добри идеи сме забравили, защото сме били в движение и не сме имали възможност да ги запишем.

Добрата новина е, че с iPad можете бързо да трансформирате запис на устна реч в текстови формат. С помощта на тази функционалност можете удобно да запаметите идеите си докато сте на път или в среща и да ги прочетете на спокойствие по-късно, когато пристигнете на крайната си дестинация.

Функцията работи в различни приложения като ви позволява не само да създавате файлове, а и да изпращате съобщения, имейли и други.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви