Ed Sheeran разкри подробности за новия си албум. Музикалната колекция, озаглавена „-“ (Subtract – изваждане), ще излезе на 5 май през Asylum/Atlantic.

Тавата е продължение на „=“ (Equals – равенство), от която са хитовете „Bad Habits“, „Shivers“, „Overpass Graffiti“ и др.

В изявление Sheeran обясни: „Работих върху „Subtract“ в продължение на десетилетие, опитвайки се да извая перфектния акустичен албум, като написах и записах стотици песни с ясна визия за това, което смятах, че трябва да бъде. Тогава, в началото на 2022 г., поредица от събития промениха живота ми, психичното ми здраве и в крайна сметка начина, по който гледах на музиката и изкуството.

Писането на песни е моята терапия. Помага ми да осмисля чувствата си. Писах без да мисля какви ще бъдат песните, просто пишех, каквото ми дойде и за малко повече от седмица замених работата от десетилетие с най-дълбоките си най-мрачни мисли.

В рамките на един месец на бременната ми жена й казаха, че има тумор, без начин за лечение до раждането. Най-добрият ми приятел Джамал, мой брат, почина внезапно и аз се озовах в съда, защитавайки почтеността и кариерата си на автор на песни. Преминавах през страх, депресия и безпокойство. Чувствах се сякаш се давя, с главата под повърхността, гледам нагоре, но не мога да пробия за въздух.

Като артист не чувствах, че мога да пусна достоверно за света произведение, което не представя точно къде съм и как трябва да изразя себе си в този момент от живота си. Този албум е точно такъв. Отваря капака в душата ми. За първи път не се опитвам да създам албум, който хората да харесат, просто излагам нещо, което е честно и вярно на това, къде съм в живота си на зряла възраст.

„Това е записът в дневника от миналия февруари и моят начин да го осмисля. Това е „изваждане“.

По-рано тази година Шийрън вече сподели с феновете, че е преживял „бурен“ период в живота си и това го е спряло да се ангажира с присъствието си в социалните медии.

njoy.bg

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви