Шофирането пиян? Може, ако...
Шофирането пиян? Може, ако...

Шофирането след употреба на алкохол е забранено. Но има и случаи, в които явно е позволено в САЩ. Американски съдия оневини мъж, който е заловен нетрезвен зад волана на неговата кола.

Причината за помилване очевидно е впечатлила много представителите на Темида. 60-годишният Томас Патрик Хюстън обяснил пред заседателите, че е скочил в колата си, за да избяга от гнева на две ядосани жени. И не е имал друг избор. Съпругата му го изненадала в обятията на любовницата. А тя пък се ядосала, защото не знаела, че любимият й бил женен…

Случката се разиграва в малкия град Юкая в окръг Мендосино, щата Калифорния. За нея разказва местният прокурор на страницата си във Facebook. Представени са свидетелски показания, че Хюстън е бил хванат в изневяра. И въпреки, че е бил в нетрезво състояние, е трябвало да бяга от реална физическа опасност.

Прокурорът онемял от решението на съдебните заседатели и съдията. Защото при случаи на алкохол зад волана рядко съдиите се произнасят „невинен“. Никой досега обаче не е давал такъв аргумент, за да пледира в негова полза. В крайна сметка неверниците, заплашени със смърт, също имат право на втори шанс…

Преценено е, че шофирането в нетрезво състояние е по-малко опасно за обвиняемия от престоя в къща, където той би бил застрашен от физическа разправа. С оглед на емоциите и реакциите на две разгневени жени това звучи повече от логично.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви