Златна врата, останала неотворена
Златна врата, останала неотворена

Тайнствената златна врата на индуски храм не е отваряла стотици години. Това, към което археолозите се стремят, се крие зад нея. Безбройни съкровища, каквито вече са открити зад петте други врати на храма. Но шестата, златната врата, все още остава затворена.

Храмът Падманабхасвами /Padmanabhaswamy/ стана известен по целия свят през юли 2011 година. Изследователите са открили най-голямото от всички съкровища на човечеството. Той се оценява на 22 милиарда долара.

Най-вероятно владетелите на местната провинция Траванкор събрали огромното богатство за хиляда години. Споровете за споделянето на находките продължават – сумата е твърде голяма.

И най-интригуващата е тайната на последната, златна врата. Тя няма заключалка. Смята се, че вратата е заключена със звукови вълни. И само човек, който знае необходимите мантри, може да я отвори.

Разбира се, на теория вратата можеше просто да се счупи. Но на практика целият храм е денонощно охраняван от индийските специални части. По заповед на върховните владетели на страната е строго забранена вратата да се докосва.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви