Сагата със зала Арена Бургас се точи от години. Надявам се скоро да станем свидетели на нейния край. По мое разпореждане се правят всяка седмица проверки от представители на дружеството „Академика 2011“.

Това каза служебният министър на спорта Весела Лечева в интервю пред БТА.

Тя пояснява, че в момента се довършва финишнaта настилка в основната зала от фирмата-изпълнител, прави се промяна в телескопичните трибуни, извършват се довършителни работи по подовете и стъпалата между редовете в залата, работи се по електрическото захранване на вентилаторите за отдимяване, които се намират на покрива на „Арена Бургас“.

В така наречената малка „Кръгла зала“ се работи по връзките на машините за климатизация, отопление и вентилация с електрическата инсталация и автоматизацията, боядисват се стените и се извършва монтаж на виниловите покрития по тавана.

Всички тези дейности са свързани с вече подписания договор с изпълнителя и за тях той не получава допълнително заплащане. В първите дни на март трябва да имаме и монтирана лекоатлетическата писта, като фирмата, която я прави пристига от Италия„, казва още министърът.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви