Празникът но Морска гара

За шеста поредна година „Пристанище Бургас” ЕАД подкрепя инициативата „Българовско шествие” по повод Националния празник – 3-ти Март.

Проявата за честването на освобождението на България от османско иго е по инициатива на Пламен Карашеви и негови съмишленици и в годините събира все повече последователи.

Пространствата около Морска гара в Зоната за свободен достъп  отново ще се изпълни със стотици родолюбци, който ще отдадат почит към предците борили се за Свободна България.

Програмата на инициативата ще започне в 9:00 часа от Морска гара – Бургас с музикален поздрав от ученици от Средно училище „Добри Чинтулов“ и демонстрации на спортистите от клуба по спортна акробатика „Нефтохимик 2011“.

Авто и мото участниците в шествието ще потеглят в 10:00 часа и ще преминат с полицейски ескорт през главните улици и булеварди на Бургас. Маршрутът ще премине през ул. „Булаир“, бул. „Демокрация“, бул. „Стефан Стамболов“, кв. „Ветрен“ и ще се насочи към град Българово.

На централния площад в Българово също е предвидена празнична програма с участието на ученици и спортисти, както и на народния певец Костадин Михайлов. След това гостите и жителите на града ще се отправят на организирано шествие към местния храм-костница „Свети Атанасий“.

В двора на църквата ще бъдат положение цветя и венци в памет на загубилите живота си по време на Освобождението на България. Организаторите призовават участниците в шествието към стриктна дисциплина и спазване на правилата за движение. Повече  за инициатива можете да научите във фейсбук групата „Българовско шествие”:

https://www.facebook.com/bulgarovskoshestvie3timart https://www.facebook.com/bulgarovskoshestvie3timart/videos/911559066632243 https://www.facebook.com/bulgarovskoshestvie3timart/videos/710534164060831 https://www.facebook.com/bulgarovskoshestvie3timart/videos/1548129735696281 Публикуваните снимки са от страницата на „Българовско шествие”.

Прочете повече на: https://port-burgas.bg/post/morska-gara-burgas-otnovo-sabira-grajdanite-za-chestvaneto-na-nacionalniya-praznik-na-balgariya-01032023-5137

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви