Целият екип на филма „Български кораб потъва в бурно море“ премина по червения килим заедно с гостите на гала премиерата.

Пред две пълни кинозали продуцентът, режисьорът, сценаристът, главният оператор, композиторът и актьорският състав получиха първите аплодисменти от публиката.

По червения килим в София, дни преди премиерата в киносалоните в цялата страна на 3-и март, преминаха режисьорът Петринел Гочев, продуцентите Галина Тонева и Кирил Кирилов, сценаристът и актриса Гергана Змийчарова, операторът Румен Василев, композиторът Димитър Ковачев – Шмидт, както и най-малките в главните роли на Петьо и Филип – Ален Ангелов, син на актьора Деян Ангелов, и Християн Манолов.

На екран се завърна и обичаният актьор Михаил Мутафов. В останалите роли влизат Весела Бабинова, Димо Димов, Станислава Николова, Ангелина Славова, Деян Ангелов и др.

На гала премиерата на българския филм за цялото семейство присъстваха още Министърът на културата Найден Тодоров, актьорите проф. Атанас Атанасов, Ирен Кривошиева.

Дарин Ангелов, Ованес Торосян, Димитър Николов, Параскева Джукелова и Димо Алексиев. Режисьорът Виктор Божинов, музикантът Иван Лечев, продуцентът Мартичка Божилова, директорът на In The Palace Цанко Василев и др.

Филмът разказва историята на седемгодишният Петьо, който няма търпение да станке голям и брои дните до започване на учебната година, когато в една слънчева сутрин разбира от майка си, че баща му е заминал в чужбина.

Петьо е изпратен в принудителна ваканция на село. Там Петьо открива приятелството в лицето на шестгодишния Филип и двамата се изправят срещу Тайфата и Истината.

Историята на Петьо е реална и много лична история от живота на режисьора Петринел Гочев.

„Български кораб потъва в бурно море“ е филм за пътуването на Детето към истината. Тя е захранена от живота, но тъй като намерението ни е да създадем един художествен образ, следите водещи към конкретните случки се надяваме да са старателно прикрити.

Това е история за дните и нощите на две момчета и заобикалящия ги свят, както и за изправянето им лице в лице пред важните неща в техния живот“, споделя Петринел Гочев.

За филма:

Режисьор: Петринел Гочев
Сценарий: Гергана Змийчарова и Петринел Гочев
Оператор: Румен Василев
Музика: Димитър Величков – Шмидт
С участието на: Михаил Мутафов, Ален Ангелов, Християн Манолов, Весела Бабинова, Гергана Змийчарова, Димо Димов, Станислава Николова, Деян Ангелов и др.
Продуценти: Галина Тонева и Кирил Кирилов
Продукция: ГАЛА ФИЛМ
Копродукция: Меджик Шоп, Максим 15, БНТ
С подкрепата на Националния филмов център

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви