Коалиция „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“ от Бургаски избирателен район официално регистрира листата си с кандидати за народни представители.

Водачът й Константин Бачийски заяви пред репортери днес, че през годините е нямало кой да обедини добрите политически сили, но сега това е факт. Той призна, че с много от хората в бургаската листа си е партнирал по най-различни бургаски казуси и изрази надежда в бъдещото Народно събрание това да продължи.

Смятам, че повечето от хората в листите ни се борят за каузата, а личните им интереси остават на заден план. Почти няма място, което човек да бутне в предишната политика и да не изскочи нещо. За да има промени в страната, трябва да има необходимото парламентарно мнозинство, което да гарантира, че когато разровиш мръсотията няма да изскочи някой, който да те спре. Искаме мнозинство в парламента, с което промяната да бъде необратима. Очакваме по-добър резултат и смятам, че обединените ни усилия ще допринесат за това“ , каза той.

Второто място в листата заема д-р Даниела Божинова, която е познато име в политическия и обществен живот на Бургас. Тя изрази увереност, че коалиция „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“, част от която е и „Зелено движение“, ще бъде първа политическа сила.

Малко е необичайно жени да заемат вторите места при такава оспорвана борба в голяма коалиция. Дължа това на доверието на партньорите от Продължаваме промяната. Работата ми в Общински съвет – Бургас е доказала, че съм готова и за политика на национално ниво. Моите каузи са свързани със зелена трансформация и зелена енергия, които да се извършат по един достъпен начин“ , сподели тя.

Димитър Найденов, който бе депутат в 47-ото НС, а сега е на 6-то място в листата заяви, че позицията му е един шанс на избирателите да оценят кандидатите за депутати по техните качества.

Не мисля, че има лошо място в листата. Когато много достойни хора се състезават в една надпревара за доверието на гражданите, то челото е прекалено тясно да побере стойностните кандидати. Считам, че политическата зрялост се изразява в способността да се правят компромиси. Личните интереси трябва да дадат място на общите. Надявам се отново бургазлии да ми гласуват доверие“ , каза той.

Бачийски определи като несериозно действието на неговия бивш колега в Народното събрание Димитър Ташев, който входира днес сигнал до ЦИК относно евентуални нарушения при участието на ПП СЕК на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

„Има съдебно решение, има закон. Има устав, който казва, че промяната в състава на изпълнителните органи на партиите става с национален съвет. Това не ми е лична фирма, в която да слагам или махам хора. Има решение на последна инстанция, което е в наша полза. Като гледам колегата Ташев си обяснявам защо част от българските граждани имат лошо впечатление от народните представители. Едни хора се борят за каузи, а други за безплатни апартаменти. Радвам, се че в този отбор сега сме се събрали хора, които са защитавали важни каузи през годините. Работили сме и в Общински съвет и винаги сме се стремели да сме на страната на хората, правдата и обществения интерес“ , сподели водачът на листата.

Имената на кандидатите за народни представители от листата на коалиция „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“:

Константин Бачийски

Даниела Божинова

Богомил Петков

Христо Симеонов

Константин Иванов

Димитър Найденов

Милко Пенев

Емил Соколов

Милен Манолов

Мария Петкова

Марин Георгиев

Ангел Симеонов

Искра Ангелова

Мирослав Йорданов

Деян Денев

Николай Богов

Росен Топкаров

Николай Николов

Добромир Гюлев

Венцеслав Стефанов

Станислав Станев

Гроздан Тодоров

Снежана Апостолова

Йордан Терзиев

Петър Стоев

Зарица Динкова

Константин Костадинов

Митко Иванов

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви