Моста на Черноморец

Намерен е инвеститор за рехабилитация на пътя Бургас – Царево, заяви днес по време на сесия на общинския съвет в Созопол областният управител Мария Нейкова. Тя уточни, че ремонтът ще започне още през тази година.

В проекта влиза и рехабилитация на моста на входа на гр. Черноморец и на пътя от хижа „Странджа“ до с. Росен.

Г-жа Нейкова още веднъж обясни, че има уверение на председателя на АПИ, че пътят Бургас – Приморско – Царево – Малко Търново е включен в инвестиционната програма и предстои стартиране на ремонта  и на моста, който наистина е в много тежко състояние.

Това е проект, който съществува от много години, но до момента не беше осъществен.

Г-жа Нейкова обеща среща с представители на НИНКН и Министерството на културата, за да се реши проблема със строежа на нова автогара в Созопол.

За пореден път кметът Тихомир Янакиев отговори на въпрос за този проект. Той обясни, че отново се обсъжда и възможността автогарата да бъде преместена на друго място, в местността „Месарите“, но за това е необходима нова организация на движението в района на обекта и достъп на автобуси и автомобили откъм околовръстния път. Ще трябва да се организира и транспортна схема за вътрешен градски транспорт до стария град и Буджака.

Продължава да се настоява да се осъществи проектът за автогара в стария град, каза кметът Янакиев.

Докато това се случи, на мястото, където сега спират автобусите, ще бъде изградена стъклена спирка. Това става възможно, след като днес общинския съвет прие промени в бюджета на общината.  Това лято спирка ще има, обеща кметът.

Тихомир Янакиев разказа и за срещите си с представителите на НИНКН и Министерството на културата, на които е обсъждано как да се случи проекта с новата автогара. Той обясни, че и в този случай ще се налага да се организира и вътрешен градски транспорт.

Новата автогара ще е първа категория с 6 стоянки. Ползите, които би имала общината, респективно загубите, които се търпят в момента са в порядъка на 300-400 хил.лв. от такси на преминаващите автобуси и съпътстващи дейности по обслужването.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви