29.9 C
Бургас
понеделник, 15 юли, 2024
Grand Hotel Therme
НАЧАЛО Бургас Опасно силен вятър на Сирни Заговезни

Опасно силен вятър на Сирни Заговезни

109
0
Вятър
Вятър

В почивните дни на Сирни Заговезни ще е ветровито, но с температури доста над обичайните за края на февруари.

През нощта срещу събота за кратко в някои ниски райони ще има мъгли. От рано обаче ще се усили вятърът от юг-югозапад, който ще подобри видимостта. Поривите ще са по-мощни в неделя, когато скоростта на фьона в Южна България и по северните склонове на планините ще е 90-100 километра в час.

В хода на съботния ден облачността от запад ще се увеличава с изгледи да превали дъжд краткотрайно в отделни точки в Северна и Западна България.

В неделя по-голяма вероятност за това има на изолирани места в планините и около тях. И двата дни ще са по-топли от обичайното с температури следобед около и малко над 20 градуса.

От понеделник започва период с по-динамично време.

Последните два дни на февруари ще са облачни с валежи от дъжд. В първия ден в Югоизтока все още ще духа силен юг-югозападен вятър, с което там температурите ще се задържат по-високи. В останалата част на страната ще захладнява с тенденция във вторник дневните температури да са между 5 и 10 градуса.

През нощта, в сряда и четвъртък температурите ще се понижат още и дъждът на много места в Северна и Западна България ще преминава в сняг. В планините на Западна и тук-там в Централна България ще вали временно интензивно с риск от усложнения в трафика по проходите.

Първите 5-6 дни на март ще са прохладни, но температурите дори призори няма да падат под минус 5 градуса в традиционно студените райони.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!