Професор Ривас и екипът му

Водещият гръден хирург от световна величина, проф. Диего Гонзалез Ривас е в страната ни по покана на Българския Кардиологичен Институт. Той е специалист с изключителен опит,  оперирал в над 120 държави. Eкспертизата му обхваща белодробни трансплантации, лечение на тумори на белите дробове, дихателните пътища и медиастинума.

Проф. Ривас и екипът гръдни хирурзи на високотехнологичната ,Сърце и Мозък’ Бургас извършиха първата в България еднопортална робот-асистирана белодробна резекция.

Тази техника на минимално инвазивна интервенция е изключително подходяща за онкологично болни пациенти с белодробен карцином, особено при такива с труднодостъпни тумори на белия дроб.  Техниката Uniportal RATS е въведена в света от проф. Ривас едва преди две години, а страната ни една от малкото държави, в които тя е успешно приложена.

Този тип операции се провеждат  в рамките на мастърклас, с цел обучение на български гръдни хирурзи. Над 20 специалисти от страната имаха възможност да наблюдават на живо, в реално време по телевръзка действията на екипа на ,Сърце и Мозък’, да задават въпроси, чуват коментарите и поясненията на опериращия екип.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви