Мъж буквално си открадна поезия от центъра на Бургас. Новината съобщи кметът на Бургас Димитър Николов в социалните мрежи.

„Като кмет съм видял какво ли не, но последният случай успя да ме изненада! Знаете, че стихове на бургаски поети, изписани върху метални плочи, са вградени в тротоарите в центъра. Една от тях- на пресечката на улиците „Кирил и Методий“ и “Алеко Константинов“, в събота около 6 сутринта е открадната. Извършителят е мъж на средна възраст, който е заснет от камерите за видеонаблюдение„, пише още Николов.

Откраднатата плочка е от месинг, а върху нея са изписани стиховете на Христо Фотев: „Не е измислица морето и щастието съществува!“

До празното място, където доскоро се е намирала плочата, има други две.

Върху едната от тях е изписан стихът на Петя Дубарова – „…и всяка от звездите е зеница в морето скрила своя отпечатък. Върху другата е стихът на Недялко Йорданов – „Момчето, което говори с морето на някакъв странен език…“

Дали мъжът е извършил кражбата от любов към поезията или към метала, може само да гадаем. И не, не вярвам извършителят да е от Бургас!„, завършва кметът.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви