Байдън е в Киев
Байдън е в Киев

Американският президент Джо Байдън пристигна изненадващо в украинската столица Киев. Видеокадри и снимки, разпространени в каналите на местните медии в Телеграм, показаха държавния глава на САЩ на Михайловския площад в украинската столица. Байдън бе придружаван от президента Володимир Зеленски.

Визитата на американския президент бе пазена в строга тайна. До последно официалните власти във Вашингтон отричаха появилите се в медиите информации, че 80-годишният президент ще посети Украйна. Твърдяха, че ще посети  Полша.

По програма във вторник – 21 февруари – Байдън трябва да пристигне във Варшава. „Джо Байдън ще изрази продължаващата подкрепа на САЩ за Украйна, докато е в съседна Полша, където ще кацне във вторник сутринта, но това ще бъде всичко“, заяви снощи говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби.

„Украинская правда“ съобщи, че американският президент е влязъл в църква в центъра на украинската столица, за да почете паметта на военнослужещите, загинали по време на войната. В този момент в Киев пък бе обявена въздушна тревога.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви