На 82-годишна възраст, след кратко боледуване, почина американската актриса и секссимвол на Холивуд Ракел Уелч, съобщи нейният мениджър, цитиран от АФП.

В продължилата пет десетилетия своя кариера, носителката на „Златен глобус“ се е снимала в повече от 30 филма – включително „Fantastic Voyage“ и „Тримата мускетари“, както и в около 50 телевизионни сериала.

Уелч e родена през 1940 г. и израства в Калифорния. В тийнейджърските си години печели няколко конкурса за красота.

Същата година тя играе главна роля в „One Million Years BC“ – филм, известен най-вече с ролята на пещерната жена по бикини на Уелч.

Печели „Златен глобус“ за най-добра актриса в комедия или мюзикъл за „Тримата мускетари“ (1973), в който играе шивачката на кралицата.

По време на снимките на „Cannery Row“ през 1982 г. Уелч е уволнена, защото настоява да си направи прическа и грим вкъщи. Тя съди студията MGM за нарушаване на договора и в крайна сметка печели споразумение на стойност 15 млн. долара.

Любителка на йогата, по-късно Уелч се впуска в бизнеса с добро настроение, като през 1984 г. публикува програмата си „Total Beauty and Fitness“.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви