Според годишния доклад на платформата Pinterest за предпочитанията на хората, мода 2023 ще донесе ретро футуристични стилове в гардероба, макар това да звучи противоречиво.

И една от най-новите тенденции, с които започва годината, е кибершикът.

Кибершик – какво представлява?

Модните експерти го наричат също и „киберядро“. Или това е максималистична естетика, напомняща ни за космическата ера и хакерския гръндж.

Металик, остри ъгли, очила от научната фантастика и безвъзмездното съчетаване на ярки черни или бели елементи с неонови акценти. Или по данни на експертите от Pinterest, когато говорим за кибернетичен шик, става дума за нов вид геймърско облекло.

Няма как да пропуснем стила Y2K, който следвахме през последните месеци. Именно с него се свързва и кибершикът, който ще властва през 2023-а.

Привържениците на естетиката цитират емблематичния външен вид от епохата на 2000-те. Например от лачените кожени костюми в „Матрицата“ до футуристичните тоалети, включени в музикални видеоклипове на групите TLC и Destiny’s Child.

„Ярки цветове, кристали и металик са основни елементи за постигане на естетиката на киберядрото“, казва дизайнерът Шарлот Киасон пред Nylon. „Много черни рапъри по онова време повлияха на този стил чрез използването на металик дрехи и блясък, със светлосини цветове и футуристични вибрации“, добавя тя.

Ако търсите вдъхновение за нови покупки, можете да потърсите различни идеи, написвайки хаштаговете #cybercore или #cyberfashion в TikTok, Instagram или Pinteres.

В случай, че искате футуристичен външен вид, не е нужно да обновявате изцяло гардероба си. Може да си купите няколко кибер парчета като лъскави долнища от лачена кожа или пък металик/холограмни горнища.

Аксесоарите също са лесен начин да внесете кибернетичен блясък във вашата ежедневна визия. Подчертайте тоалетите си с неонови тонирани очила, масивни слушалки и привличащи вниманието ботуши на платформа.

Също така може да си купите миничанти или ранички в цвят металик, или с променящ се холографски ефект.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви