Не очакваме засилен мигрантски натиск към България след земетресенията в Турция и Сирия. МВР следи внимателно процеса . Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев в Бургас.

„Това, което обещах в Бургас преди време, го изпълнихме и в момента Бургас вече не е арена на преследване на мигранти. И това е благодарение на усилията както на националното ръководство, така и на директора на Областна дирекция Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Овладяхме натиска в цялата страна и това се оценява от всички партньори навън. По всички форуми, в които участваме това се изтъква и се отчита като сериозен напредък. Ако има данни за засилен мигрантски натиск, ще реагираме веднага. За момента такива няма“, каза МВР министърът.

Той уточни, че временните КПП-та от Малко Търново до Бургас ще останат. Няма сериозни придвижвания в Турция, което ни кара да смятаме, че идва нова вълна мигрантски натиск, каза още министърът. Очаква се представител на Европол, който отговаря за тази дейност и, според министър Демерджиев, в България ще се създаде европейска организация, която ще се занимава с това, как да бъдат идентифицирани и разбити тези групи.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви