Бургаският политик Живко Табаков обяви създаването на платформата БУРГ /Български устрем за развитие на градовете/.

Само преди дни той съобщи, че си дава отвод като председател на общинската и областната структури на ДБГ.

Имам желанието да направя нещо свое. С ДБГ продължавам да си сътруднича добре, защото с колегите си имаме дълг към бургазлии. Създаваме нова платформа БУРГ. Водили сме различни разговори с хора от целия граждански спектър и стигнахме до решението с Николай Стоилов да стартираме тази гражданска инициатива. Целта на БУРГ да е обедини бургазлии. Бъдещето на този град идва от младите хора. Искаме да излезем от политическите окови да ни бъдат спускани хора и решения от София. Искаме да привлечем всички бургазлии, които имат семейства, хора от бизнеса, от културата. Новата платформа ще стигне до всички спектъри на обществото. Искаме да имаме широко представителство в Общински съвет след месните избори есента, както и да излъчим кандидат за кмет. Сигурен съм, че ще имаме водещо място в управлението на Бургас“ , сподели той.

Табаков бе категоричен, че има много хора в Общински съвет и Народното събрание, които не заслужават да са там. Има и други, които трябва да бъдат част от взимането на важните решения за Бургас и държавата, но поради една или друга причина не са успели да влязат.

За БУРГ ще бъде важно да няма разделение на хора на леви и десни, а на такива, които искат да работят за града ни.

Имал съм възможност да работя с хора с дясно мислене от Реформаторския блок, както и когато бях депутат съм работил с колеги с леви политически възгледи. Много е вероятно за местните избори да минем и през широка коалиция. Не изключвам възможността да прераснем бързо и в партия, но това не е основната ни цел. Бъдещото на Бургас не трябва да е само партийно ангажирано“ , поясни той.

Табаков призна, че е нормално бъде спряган сред имената за кандидат за кмет на Бургас, но към този момент е категоричен, че се търси различна фигура.

Ако намерим подходящ човек, който да има визия за правилното развитие на Бургас, независимо как се казва, ще му гласуваме доверие. За нас е важно е и да различен от човек на партия ГЕРБ. Добре е този човек да бъде лидер, мъдър, силен и да е способен да направи нещо красиво“ , каза още той.

Николай Стоилов сподели от своя страна, че една от основните причини да бъде създадена платформата е БУРГ е участниците в нея да избягат от ограниченията на политически формати.

По негови думи една такава структура ще даде възможност за едно по чисто и пряко участие на обществото. Той сподели, че една от първите задачи на БУРГ ще бъде да разбере мнението на бургазлии за рестартирането на проекта Бургас-Александруполис.

Новият областен координатор на ДБГ Людмил Илиев обяви, че от днес партията започваме подготовка за местните избори. Той си поставя за задача ДБГ да има представители не само в Общински съвет Бургас, но и в другите общини в Бургаска област.

Общинският съветник от ДБГ Мария Табакова сподели, че като общински съвет тя ще продължи да работи по важните за Бургас инициатива, а от новия бюджет за тази година тя ще настоява за повече средства на по-малките населени места.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви