В Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение от 76-годишна бургазлийка за това, че в района до бл. 54 в ж.к. „Изгрев“, е нападната от двама непознати мъже, които след блъскане в гърба, й ограбили дамската чанта, съдържаща: сумата от около 70 лева, лични документи и дебитна карта.

Своевременно е извършен обход на района, жената е разпитана в качеството на потърпевша, установени са записи от охранителни камери.

След извършени множество действия по разследване на заявения грабеж е констатирано, че се касае за инсинуация от страна на 76-годишната бургазлийка, тъй като същата влязла в игрална зала, разположена на ул. „Цар Петър“.

Престояла в нея около 30 мин., след което излязла и се насочила към подлеза на Бургаска опера.

Слязла по стълбите и след като извадила портфейла си от дамската чанта, я изхвърлила в бетонен кош за отпадъци.

От там жената се отправила в посока автобусна спирка „Трета поликлиника“, качила се на автобус в 17.22 ч. и 8 минути по-късно слязла на спирката пред бл. 53 в ж.к. „Изгрев“.

При проведените допълнителни полицейски действия заявената за ограбена лична карта е открита в дрехите на възрастната бургазлийка.

Същата не успяла да даде адекватни обяснения за причините, подтикнали я да заяви за осъществен грабеж на дамската й чанта / изхвърлената в кошчето за боклук чанта е иззета по надлежния ред по образуваното досъдебно производство/.

Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви