ГЕРБ-СДС има нужда колкото се може повече сила, за да може да състави правителство с първия мандат. Било на малцинството или експертен кабинет, то трябва да стабилизира държавата. Това заяви пред „Тази сутрин“ по бТВ Даниел Митов от ГЕРБ.

В следващото НС е важно да знаем, че може да се наложи да правим промяна на „Промяната“. Защото приетото от тях не работи. Закони, приети от тях, са противоконституционни – като този за оглавяващия КЕВР.

Митов посочи, че тепърва ще се види кои ще бъдат партньорите на ГЕРБ в 49-ото Народно събрание. Ясно е, че БСП стои далеч идеологически от ГЕРБ и там няма как да се търси партньорство. Когато става въпрос за ДПС, ще трябва да се мине през изборите и как тече партийната кампания на Движението, обясни той.

Ако желае, Бойко Борисов ще се върне в парламента, това е негово решение, коментира Даниел Митов.

Във връзка със санкциите по „Магнитски“, Митов посочи, че законът показва системен проблем и трябва да се приеме механизъм за контрол над главния прокурор, повече законодателни промени, които да адресират потенциални корупционни аномалии превантивно, а не след това да се търси виновен и невинен.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви