Секс скандалите - тази взривна материя
Секс скандалите - тази взривна материя

Средновековието и Викторианската епоха накараха човечеството да мисли, че секс скандалите са нещо ново за политическия живот. В действителност древните ни предци стигали до високи нива на неморалност в своето ежедневие. Техните сексуални скандали често са преплетени с конспирации, убийства и екзекуции. Ето и най-големите секс скандали, шокирали античния свят.

Скандалът, унищожил цяла държава
Секс скандалите могат да добият такива размери, че да сложат край на цяла държава. Пример за това е страната Чен, намирала се в днешен Китай. Според летописците около 599 г пр.н.е там живяла невижданата хубавица Ся Джи. Въпреки че била омъжена, тя имала афера с владетеля на страната крал Линг, както и с двама от министрите. Всички били толкова запленени от нея, че се съгласили с искането ѝ да носят бельото ѝ под дрехите си, докато се занимавали с държавните си дела.

Аферите на Ся не понесли на сина ѝ Зенгшу, който съобщил на всеки от любовниците ѝ за съществуването на останалите. Това довело до скандал, в който владетелят Линг бил убит. От страх от преследване двамата министри избягали при владетеля на съседното царство Чу. Те го убедили да нападне страната им. Без владетел и с царяща анархия по улиците царство Чен бързо престанало да съществува.

Скандалът, сложил край на цяла религия

По времето на император Тиберий Рим бил разтърсен от много странен секс скандал.

Според летописеца Йосиф Флавий благородник на име Деций Мундус имал непреодолимо сексуално влечение към женената дама от неговото съсловие Паулина, далечна братовчедка на Тиберий. Той дори ѝ предложил 200 хиляди драхми, за да прекара с него една нощ. Паулина отказала. Деций не се отказал лесно. Той научил, че дамата на сърцето му страстно изповядва древноегипетската религия.

Той подкупил жреците на Изида да ѝ кажат, че лично бог Анубис иска тя да се яви в храма. Въпросната вечер Паулина се явила пред облечения като бог благородник и цяла нощ удовлетворявала божествените прищевки. На другия ден Деций доволно ѝ разказал какво е направил и ѝ благодарил, че му е спестила 200 хиляди драхми. Ядосаната Паулина се оплакала на император Тиберий. Свещениците били разпънати на кръст, храмът на Изида бил изгорен до основи, а древноегипетската религия – забранена. Деций обаче се разминал само с изгнание.

Флиртът, сложил край на Вавилон
Според летописеца Ксенофон Гадатас бил изключително красив млад благородник, служил в двора на последния крал на Вавилон Набонид. Един ден една от наложниците на владетеля започнала да флиртува с Гадатас и започнала да разказва как ще бъде най-голямата щастливка, ако се ожени за такъв красавец.

Нещата станали още по-лоши, когато младежът започнал също да флиртува. Това бил лош ход, защото Набонид бил екстремно ревнив. Той наредил Гадатас да бъде заловен и кастриран, за да не флиртува повече с дамите в двора. За да отмъсти, благородникът пък предал непревземаемите крепостните порти на града на прииждащите орди на персийския цар Кир Велики. Вавилон никога повече не се въздигнал.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви