Бургаски циганин, който се подвизава с кражби на дребно от магазините в морския град, е нападнал в събота сутринта продавач-консултант в емблематичния магазин за имитационна бижутерия „Бижумания“.

Крадецът се намъкнал в магазина да краде от стелажите, но бил засечен от продавачката Веселина Николова на камерите.

Момичето изчакало да види каква ще е кражбата този път, защото циганинът често влизал в магазина само и единствено да тараши бижута.

Веселина Николова забелязала как ромът прибира чифт обеци в салфетка, завива ги внимателно и ги стиска в шепата си. Продавачката отишла незабавно при него и го помолила да остави обеците и да напусне магазина.

Внезапно крадецът станал агресивен и блъснал жената в шендера с шаловете. Из целият магазин се пръснали стоки, а клиентите сред които жени и малки деца се разпищели от ужас.

Той започнал да заплашва, че ще се върне и убие жената, че никой освен полиция и СОТ нямат право да го гонят от магазина.

Това не е първия път в който цигани травестити влизат в магазина да крадат и скачат на бой. Фирмата е регистрирана към СОТ, но момичетата, които работят нямат паник бутон. То и да имаме все същата работа, защото, когато се случи подобна ситуация внезапно, кой ти се сеща за бутона. А и понякога да се сетиш, нямаш време да достигнеш до него. Толкова са нагли тези травестити от цигански произход, че просто няма как да се справим с тях. Заявявали са, че не им пука от полицията, защото нищо не можели да им направят за такива дребни кражби„, заяви пред наш репортер пострадалото момиче.

Цялата улица „Александровска“ е пропищяла от тях. Влизат в магазините и крадат. Гоним ги, а те не си тръгват и проявяват агресия, заплашват с убийства, кълнат и налитат на бой. Въобще се чудим, какво прави полицията и няма ли някаква идея, как да се справи с подобен тип криминогени. Ами представете си, че утре стане и убийство, какво им пречи да намушкат някой или да го ударят с тежък предмет„, разказва още Веселина.

Собственикът на обекта е уведомен и преглежда камерите на които са запечатани записи от грозната сцена. Крадецът блъска и души продавачката, а когато се намесват и двама мъже, започва да хвърля подаръчните кутии из целия магазин.

От BurgasNews видяхме магазинът след инцидента и картината не беше никак лицеприятна. Пострадалата е съпруга на журналист от нашата медия, който е поискал записите от камерите и през следващата седмица ще ги отнесе в полицията.

Пострадалото момиче разказа, че от съседния магазин за очила са подавали сигнали срещу тях и нищо не се е случило.

Защо трябва да чакаме да се случи непоправимото и чак тогава да започнем да прехвърляме топката от институция на институция. Въобще, каква стратегия за превенция от този род престъпления има МВР или си нямат идея, какво да правят и само отбиват номера, като предупреждават крадците? Не се обадих на 112 точно поради тази причина. Първо, бях много разстроена и второ знам, че нищо няма да направят. Както не се направили доколкото чувам и след другите сигнали, които колеги са подавали срещу тях„, споделя Веселина Николова.

От BurgasNews призовават за намесата полицията и да се предприемат мерки, с които да се защити в бъдеще спокойствието и сигурността на нормално работещите хора.

Веднага след като получим записите ще ги публикуваме и предоставим на МВР.

Засега името на крадливия мъж остава неясно, но всичките му действия са запечатани от камерите. Ще следим случая отблизо, защото това не е прецедент или единичен такъв.

Припомняме, че преди време, граждани от центъра на Бургас се оплакаха, че тези типове тормозят цялата улица с денонощните си крясъци, пиянски истории и скандали.

„Обръщаме се за помощ към ОЗБГ, защото жалбите, които пускаме до полицията, нямат ефект. Става въпрос за улица „Цар Асен”. Възрастна жена отдава под наем гараж и изба, които са на двора на „Цар Асен” 18. Там живеят цигани-травестити и дори имат охрана – друг циганин. На една от снимките се вижда дворът, в който живеят циганите. Постоянно вдигат шум, влизат и излизат постоянно някакви цигани, проституират, мърсят. Неколкократно сме пускали жалби в полицията, но няма ефект. Вече не знаем към кого да се обръщаме. Нищо не можем да направим. Надяваме се с помощта на ОЗБГ да се вземат мерки а не жалбите ни да останат във въздуха”.

Това написаха преди време граждани, живущи на централната улица „Цар Асен“.

Навремето Горанката ги беше изгонил от центъра на града, от гарата и градинката пред областната управа. Може да го наричат всякакъв и да го плюят, но той свърши работата на полицията, която за нищо не става. И сега ли трябва пак някой да влезе в неговата роля за да се случат нещата с такива боклуци. После кой ще е виновен. Естествено, това няма да са травеститите, явно гражданите си плащат данъците да бъдат тероризирани, а отрепките да бъдат пазени от полицията?„, коментира съпругът на нападнатата от крадливия циганин Веселина.

Очаквайте развитие по случая. От BurgasNews ще проследим отблизо развоя на събитията и ще ви уведомяваме подробно по случая.

Янчо Николов

1 КОМЕНТАР

  1. Това е плод на ТРАВЕСИТСКАТА политика на държавата.Както може държавата да си дава ЗАДНИКА,първо на едните ,после на другите .Така и ТРАВЕСТИТИТЕ. Както държавата краде еврофондове от европейския магазин. Така и ТРВЕСТИТИТЕ. Какво е виновна полицията. Нали я управлява държавата.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви