Идва зимата

През почивните дни – 11 и 12 февруари, вятърът ще е слаб със западна компонента, като в много райони временно ще стихва. В събота времето ще бъде предимно слънчево, по-късно през деня ще започне увеличение на облачността, средна и висока.

Минималните температури ще са между минус 9 и минус 4 градуса, а максималните – между 1 и 6 градуса. Това се посочва в седмичната прогноза за времето в България – от 11 до 16 февруари, подготвена от Анастасия Кирилова – дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В неделя, 12 февруари, облачността ще е значителна, на отделни места в Западна България ще превали слаб сняг. Сутрешните температури ще са с 3-4 градуса по-високи, а дневните – без промяна.

Новата седмица ще започне с предимно слънчево време. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад. В понеделник, 13 февруари, сутринта ще е все още студено с минимални температури в по-голямата част от страната около минус 5 градуса, но през деня ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни.

Във вторник, 14 февруари, и в сряда, 15 февруари, вятърът ще се усили, облачността ще се увеличи, на отделни места, главно в Източна България ще превали слаб дъжд, а в планините – слаб сняг. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, а максималните – между 5 и 10 градуса.

В четвъртък, 16 февруари, облачността отново ще намалее до предимно слънчево време, вятърът ще отслабне и ще стихне, а дневните температури ще се повишат с още 2-3 градуса.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви