Цветанов: ПП и ДБ можеи да са първи
Цветанов: ПП и ДБ можеи да са първи

ПП и ДБ може да са първа политическа сила на 2 април. Това заяви председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов в ефира на „Денят ON AIR”.

„По всяка вероятност това няма да бъдат последните предсрочни парламентарни избори за тази година. Защото и настроението за предизборна кампания е почти сиво. Хората не са в такова настроение, политическите партии също. Всеки изчаква и иска да надцака другия“, каза Цветанов.

„Мисля, че цялостната кампания ще премине в подготовка за местния вот. Той е ключов за разсичането на този възел. Политическите партии ще трябва да загърбят малко личните и партийни си интереси, ако искат да се промени нещо в страната. Убеден съм, че това обединение, което се очаква да се направи от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, ако бъде подкрепено от сериозна периферия от партии, организации и сдружения, тогава действително

тези 65%, които не гласуват, могат да отидат да повишат избирателната активност“, коментира Цветанов.

„От Републиканци за България направихме нашия избор с неучастие в предишните предсрочни парламентарни избори. Подкрепихме както „Продължаваме промяната“, така и „Демократична България“. Специално в Шумен имахме сериозно организационно участие. С подобна нагласа сме да ги подкрепим, защото колкото и да казват някои, че може би не е най-доброто, което имаме, аз мога да кажа, че в момента на политическата сцена по-добро няма, за да се създаде енергия за промяна, която трябва да се случи“, заяви председателят на партията.

„Хартиената коалиция“ беше много ясно заявена на лидерската среща инициирана от БСП, както и възможността след изборите да се направи един програмен кабинет с участието на ГЕРБ, ДПС и БСП“, припомни Цветанов и прогнозира, че до местните избори ще има доста сериозни процеси, които ще се случват в ГЕРБ.

„От тази т. нар. коалиция ще има само един печеливш и това ще е ДПС. Те много ясно се позиционираха и очакват в следващия парламент ако се състои тази коалиция за програмен кабинет или какъвто и да е било. Тогава ГЕРБ ще загуби най-много и то в смесените региони. Там хората ще загубят и малкото усещане, че са по-различни от ДПС, въпреки че на национално ниво ГЕРБ и ДПС работят заедно. БСП също ще загуби своето.

Големите градове ще бъдат загубени в местна власт, тъй като десният избирател ще се преориентира към други политически формати“, категоричен е Цветанов.

Политикът изрази мнение, че въпреки думите на Борисов, че няма да участва в подобна коалиция, но ще подкрепят програмен кабинет това означава, че всичко ще се официализира и ДПС ще влезне през централния вход като част от едно бъдещо управление, защото 10 години бяха в опозиция.

„Предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 април няма да разрешат политическото бъдеще на страната ни, а местните избори на есен. Това е проблем за страната ни, защото когато няма редовно правителство и действащ парламент се допускат фундаментални грешки“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви