Венчалните пръстени
Венчалните пръстени

Смята се, че венчалните пръстени крият особена мистика. Понякога това бижу оказва влияние на съдбата на човека. Ако изчезне или се изгуби, се смята, че двойката рано или късно ще се раздели.

Първите, които имат право да премерят венчалните пръстени, са бъдещите съпрузи. В никакъв случай не трябва да го правят вместо тях приятели или роднини. А и след бракосъчетанието пръстените не трябва да се дават на друг. Смята се, че ако няколко дни преди сватбата халките се сложат във фризера, семейният живот ще е дълъг и щастлив.

Но не само символът на вечната любов не бива да се дава на друг да го премери. Ако позволите на приятелката си да премери сватбената ви рокля или воала, в семейството ви ще има разногласия и конфликти.

Пръстенът трябва да се купи от годеника. Семейният живот ще е дълъг, ако и двата пръстена са купени в един и същи ден. Най-добре е, ако пръстените са изработени от еднороден метал.

Загубата на пръстен се смята за лоша поличба. Често това символизира развод или проблеми със здравето. Друго поверие гласи, че ако пръстенът се изпусне по време на бракосъчетанието, бракът скоро ще се разпадне.

Не е желателно да се ползват венчалните пръстени на родителите.

Особено ако родителите са се развели. Но ако те са празнували сребърна сватба, пръстените ще донесат късмет и щастие на младото семейство.

Пръстените на бабите и дядовците са много силен амулет. С тях може и трябва да се венчават младите. Неслучайно съществува обичаят за предаване на венчалния пръстен по наследство. Ако се е случило така, че двойката се разведе, пръстенът не трябва да се носи. Не се препоръчва и да се използва повторно.

Ако един от съпрузите е починал, вторият трябва да носи неговия пръстен на дясната ръка. В такъв случай не се препоръчва венчалният пръстен да се предава по наследство. Даже ако халките са много скъпи, не е добра идея да се използва при венчавката вдовишки пръстен. Съществува риск младата семейна двойка да повтори съдбата на родителите си. Не бива и да се претопяват венчалните пръстени и след това да се използват.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви