Националният отбор за юноши U17 вчера замина на едноседмичен лагер в Барселона. В състава са четирима състезатели на СКВТ „Черноморец“.

Това са обявеният за Нападател №1 на турнира за Купа България-мъже 2022 – Калин Узунов, Мартин Янков, Мартин Иванов и Александър Илиев.

Селекционер на националния отбор е старши треньорът на СКВТ „Черноморец“ Петър Йонов, с помощник треньорът на „Комодор“ Николай Николов – Майката. С отбора е и съдията Никола Нанов.

Тренировките са в Олимпийския център за елитен спорт в Сан Кугат край Барселона. Българските национали ще изиграят приятелски мачове, като програмата предвижда те са пет.

Съперници на „лъвчетата“ ще са испанските юношески отбори на „Медитерани“, „Каталуня“, „Сабадел“, „Барселонета“, „Барселона“. Проверките ще бъдат наблюдавани от Дарий Дановски – председател на УС на БФВТ.

Преди мача със „Сабадел“ нашите ще гледат двубоя от Шампионската лига между „Сабадел“ и „Нови Београд“.

Турнето и срещите в Барселона са основна част от подготовката на националния отбор мъже U17 за европейските квалификации. Българите са в група със Словения, Германия, Франция и Австрия.

Наситеният тренировъчен календар на отбора включваше досега два лагера, както и контролни мачове в Истанбул.

След турнето в Барселона се предвижда едноседмична заключителна подготовка в Бургас. Мачовете от евроквалификацията са в Словения от 16 до 19 март 2023 г. Тренировъчната програма на националния отбор U17 e без аналог този век в българската водна топка, съобщиха от БФВодна топка.

Освен юношите U17 в изпълнение на амбициозната си програма УС на БФВТ възстанови националните отбори за мъже (след петгодишно прекъсване) и за жени (след 16 години).

В европейските квалификации освен споменатите три състава тази година ще играе и националният тим за юноши U15.

Генералната декларирана цел от УС на БФВТ е българският мъжки национален отбор да влезе в Топ 8 на европейското първенство през 2032 г., което да му даде възможност да участва в квалификациите за олимпийските игри същата година.

Състав на националния отбор U17 за подготовката в Барселона: Самуил Иванов, Калоян Кожушков, Веселин Ганчев, Александър Каменов, Георги Сърчелиев, Калин Узунов, Мартин Иванов, Александър Илиев, Мартин Янков, Дарио Вълков, Даниел Тотев, Живомир Добрев, Младен Димитров и Калоян Манасиев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви