Опитните шофьори купуват бели коли
Опитните шофьори купуват бели коли

Според авто блогъри, които киснат по цял ден в разни форуми из мрежата, бели автомобили си избират само хора, които страдат от лош вкус в тежка форма. Но опитните и разумни шофьори смятат, че тази цветова схема е най-практична от всички възможни. Защо опитните шофьори предпочитат „снежно белите“ автомобили пред останалите?

Неотдавна компанията BASF, която е специализирана, наред с много други неща, и в производството на бояджийски продукти, публикува резултатите от проучване. Според него най-често срещаният цвят на колите в света е белият.

Да, колите в светли цветове не привличат ентусиазираните погледи на случайни зрители, но с право могат да се считат за най-практични. И този факт си има няколко обяснения наведнъж.

Проучванията показват, че белите автомобили по-рядко попадат в ПТП. Причината е, че те се виждат по-добре в автомобилния поток на пътя. Белите коли са напълно видими и в тъмното.

Белият цвят е най-достъпният по цена. При закупуване на кола за бял цвят на каросерията не се правят допълнителни плащания, тъй като това е основен цвят.

Когато се предлагат на вторичния пазар, белите автомобили се продават по-лесно, тъй като по-лесно се намират части за каросерията на бяла кола.

Смята се, че драскотини са по-малко забележими на белите коли. Това твърдение обаче е спорно. Все пак драскотини и мръсотия се виждат най-малко на сивите и сребристи коли.

Неоспоримо предимство на белите коли през лятото е, че те могат да бъдат оставени под слънцето доста дълго време на открит паркинги, но няма да се нагреят толкова силно като цветните.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви