Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева участва в 107-та среща на Борда на директорите на Европейската туристическа комисия (ЕТК).

Събитието се състоя в Малта и беше открито с приветствие от министъра на туризма на островната държава Клейтън Бартоло.

По време на срещата бяха обсъдени политики относно туризма и климатичните промени. Основна тема на дискусията бе задълбочаването на отношенията между ЕТК и Европейската комисия.

Сред първите съвместни инициативи, по които двете институции ще работят, е разработване на план за действие за борба с климатичните промени и борба с техните последствия.

Европейската туристическа комисия пое ангажимент да подпомогне държавите-членки при въвеждането на плана с цел подкрепа на туристическата индустрия.

Заместник-министър Георгиева подкрепи идеята и заяви, че България оценява усилията и ще бъде част от съвместния проект за по-устойчив туризъм.

Сред темите, дискутирани на най-високо европейско ниво, беше организацията на предстоящото събитие Destination Europe Summit 2023, което ще се проведе в първата седмица на юли с участието на Тиери Бретон – еврокомисар за вътрешния пазар.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви