Не за всичко има научно обяснение
Не за всичко има научно обяснение

Сигурно изглежда и звучи невероятно, но научно обяснение за тези факти наистина няма.

Сигнал уау
На 15 август 1977 г. Джери Ехман получи радиосигнал от космоса, произходът на който всеки счита потенциално нито за „неземни“, нито за „не-слънчеви“. Изненадан от това колко ясно сигналът съответства на очаквания знак на космическия сигнал, Ейман я заобиколи на компютърен разпечатка и написа коментара си: „Уау!“. Именно това изявление на Ейман стана името на сигнала..

Странен полет на корабите Pioneer 10 и 11
Пионерските станции за космически изследвания 10 и 11 (стартирали през 1972 и 1973 г.) отдавна са завършили своите мисии в Слънчевата система, но учените все още обръщат специално внимание на тях. Въпреки че Pioneer 11 е напълно загубен, и двете изследователски станции неочаквано (и не ясно защо) са променили посоката на полетите си. Но загадките не свършват дотук: изглежда, че и двата кораба се отправят в една и съща посока.

Озадачените учени направиха много предположения за това: компютърни грешки, слънчеви ветрове, изтичане на гориво. Но това е всичко и остава само на ниво предположения, нищо не е доказано.

И нещо, което се нуждае от научно обяснение!

Женски оргазъм
Някои учени смятат, че женският оргазъм е елементарна концепция, т.е. няма очевидна еволюционна функция. Според тях женският оргазъм по никакъв начин не допринася за увеличаване на шансовете за оплождане. Други изследователи твърдят, че това мнение е невярно, тъй като психосоциалните аспекти на оргазъм на жената не са взети под внимание..

Тъмна енергия
Повечето физици някога бяха убедени, че разширяването на Вселената постепенно намалява. Но през 1998 г. се оказа, че случаят не е такъв. Напротив, нашата вселена продължава да се разширява. Обяснението за това може да бъде феномен, наречен тъмна енергия, който вероятно предполага три четвърти от нашата вселена. Според всички данни тъмната енергия рядко се разпространява, но взаимодейства с други обекти чрез гравитацията. Тъмната енергия има отрицателно налягане, поради което буквално разбива вселената. Това обяснява непрекъснатото разширяване на Вселената..

Скоростта на светлината
Според теорията на относителността на Айнщайн няма нищо по-бързо от скоростта на светлината. Ами, учените трябваше да се опитат да направят невъзможното и те го направиха. През 2000 г. учени от Принстънския университет изпратиха малък лазерен импулс чрез пара, произведена от цезиев газ. Изследователите постигнаха целта си: лазерният импулс се движеше по-бързо от светлината в парното пространство.

Плацебо ефект
Плацебо е хапче или лекарство, което по същество е лекарство, но всъщност не съдържа активни съставки и следователно няма ефект върху лицето, приемащо плацебо.

Този тайнствен феномен се нарича плацебо ефект.

Как нашата психика може да повлияе на здравето, все още не е напълно ясна за науката, но учените работят усилено по този въпрос и, може би, завесата на тайната скоро ще бъде отворена.

Студен ядрен синтез
Когато атомите се сблъскат с достатъчна сила, те могат да се обединят. Наред с това сливане се освобождава огромно количество енергия. Всички видове научни теории ни казват, че това може да се случи само в среда с невероятно силна енергия, например в слънчевото ядро..

Въпреки това, научните експерименти са доказали, че това може да бъде постигнато в реална ситуация. Ако направите електрическо напрежение между паладиевите електроди във водата, което съдържа деутерий и тежък водород, пред очите ви ще се появи невероятно явление..

Прозяване
Обичайно е да се възприема прозяването като признак на умора или копнеж, но никой няма да отрече факта, че човек не се прозява само когато е отегчен или иска да спи. Анаеробните спортисти, като например вдигане на тежести или спринтери, често забелязват, че те се прозяват по време на активно обучение и състезания. Прозяване и всичко останало е необяснимо „заразно“: ако някой близо до вас се прозява, със сигурност ще искате да направите същото.

Една от хипотетичните функции на прозяване е натрупването на въглероден диоксид.

Това обаче не обяснява всички аспекти на прозяване: например защо все още е толкова заразна?.

Тъмна материя
Всички обекти привличат към себе си други обекти, и колкото повече обекти може да привлече субектът към себе си, толкова по-голяма е неговата гравитация. Всичко е съвсем просто. Въпреки това, съвременното разбиране на концепцията за гравитацията не ни дава обяснение за това, защо видимите обекти се движат свободно във Вселената..

За да се реши този проблем, съвременните физици са създали специално хипотетично вещество – тъмна материя. Наличието на тъмна материя може да се определи само от неговите гравитационни ефекти, които тя има върху по-големите обекти. Смята се, че тъмната материя съставлява по-голямата част от масата на Вселената.

Какво се е случило преди и какво ще се случи след това
Има огромен брой различни теории, описващи какво ще се случи, ако нашата вселена свърши. Но освен това има много различни хипотези за произхода на нашия свят. Да, в този случай изобщо не е необходимо да бъдеш експерт в квантовата механика, за да кажеш, че някоя от тези теории не може да бъде тествана за истина.

Някои въпроси са просто невъзможни за отговор. Къде човек отива след смъртта? Каква е целта на човешкия живот? Тези въпроси няма да дадат мир на любопитния човешки ум за дълго време.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Съпругата на Сократ Ксантипа, залива с мръсната вода от прането
    „спорещите учени“ с „Аз пък знам,
    че нищо не знам“- прозрение за всеки ИСТИНЕН Учен.
    Научния ни Център чрез ПЛАЦЕБО
    и 3-те вида ВОДА , лекува по Учителя.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви