В престижното издание, отличаващо най- добрите компании от Бургас и региона Burgas Business Awards тази година, са номинирани две от най- успешните и предпочитани производствени компании за мляко и млечни продукти.

Мандра „Сигмен“ е първата номинирана компания в сектор „Земеделие“.

Традицията в производството на мляко и млечни продукти, без добавки и компромиси, създавайки истински вкус е съхранена под името „Сигмен“. Вече повече от четвърт век „Сигмен“ пази завета и се грижи на трапезата на всяко едно семейство да присъстват млечни продукти, с вкус, както от едно време.

Сирене Сигмен се прави от пречистено и пастьоризирано пълномаслено сурово краве, овче, козе и биволско мляко от местни сертифицирани ферми. След подсирването в цеха за сирене и нощувка в саламура-майка, нареждаме прясното сирене да зрее в тенекии. Кашкавалът пък, месим на ръка, като в зависимост от сезона го предлагаме и със зелени подправки. Толкова простичко звучи, а си е цяла наука!

Всички продукти на „Сигмен“ са 100% натурални, без консерванти и подобрители, създадени с майсторлък по автентична занаятчийска технология. Екипът и производството са малки и работят с отдаденост за съхранението на традицията. Резултатът са сирене, кашкавал, масло, сезонни млечни продукти със съвършен истински 100% натурален вкус!

Втората мандра допусната до номинация в наградите Burgas Business Awards  е Мандра „Войвода“.  Тя е семейна мандра намираща се в с.Жельо Войвода, в подножието на Стара планина-област Сливен. Създадена в края на 2018г., основната цел на Mандрата е да произвежда продукти с изцяло качествен и натурален състав.

Мандра „Войвода“ добива млякото от собствената си кравеферма, осигурявайки 100% качествен контрол на суровината и крайния продукт.

Производство „Войвода“ предлага разнообразни артикули с гарантиран чист произход, което поставя мадрата сред предпочитаните млечни продукти за много хора. Мандра Войвода може да ви предложи вкусно сирене и кашкавал, кисело мляко с невероятна текстура, уникално краве масло и чудесен катък със сирене.  Който е опитал казва, че вкусът им е като от „едно време“.

Второто издание на Burgas Business Awards ще се проведе на 16 февруари от 19.00 ч. в хотел „България“.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви