"Да, България" ще преговаря с ПП за изборите

Националният съвет на Движение „Да, България“ упълномощи ръководството на партията за водене на преговори за съвместни действия (предизборна или следизборна коалиция) с „Продължаваме промяната“ в рамките на парламентарните и местните избори тази година, съобщиха тази нощ в прессъобщение от партията.

От „Да, България“ допълват, че са убедени, че България трябва да има управление, което постига 5-те национални цели, за които в момента има отворен исторически прозорец.

От там ги очертават като приемането на България в Шенген и влизане в еврозоната; депутинизация и укрепване на националната сигурност; нулева зависимост на българския енергиен сектор от Русия и ускорена модернизация на българската армия и служби, както и продължаваща военно-техническа помощ за Украйна; реализиране на Плана за възстановяване и устойчивост; провеждане на правосъдна реформа и търсене на конституционно мнозинство за дълбока реформа на модела за управление на прокуратурата.

Преди заседанието лидерът на „Да, България“ Христо Иванов се обяви именно за обединение около национални цели.

1 КОМЕНТАР

  1. Влизането на Да,България в парламента е пример за това, ча изборите са маниполирани.СПРЕТЕ 100 ЧОВЕКА НА УЛИЦАТА И ГИ ПОПИТАЙТЕ ДАЛИ НЯКОЙ Е ГЛАСУВАЛ ЗА ТЯХ ,ДА ВИДИТЕ ,ЧЕ НИКОЙ НЕ ГИ ПОЗНАВА. Христо Иванов е един от най_мазните политически ХАМЕЛЕОНИ в българският парламент.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви