Френската актриса Ева Грийн съди продуцентите на проваления филм „Патриот“ („А Patriot“) за хонорар от един милион щатски долара, съобщиха Асошиейтед прес и АФП.

Грийн, която изигра Веспър Линд в трилъра за Джеймс Бонд „Казино Роял“, трябваше да се снима в научнофантастичния трилър заедно с Хелън Хънт и Чарлз Данс и да бъде изпълнителен продуцент на проекта, който се провали през 2019 г.

Продуцентската компания White Lantern Film подаде насрещен иск с аргумента, че Грийн е поставила „неразумни искания“ и подкопала продукцията. Висшият съд в Лондон даде ход на делата в четвъртък.

Адвокатът на Грийн Едмънд Кълън каза, че филмът бил „страстен“ проект за Грийн, и че тя дала „всичко по силите си той да успее“. Той добави, че Грийн харесала много сценария и искала филмът да бъде създаден, но „финансовият план никога нямало да успее“.

„Целта на този иск е да представи клиентката ми като примадона в гръмки заглавия и така да навреди на репутацията й“, каза адвокатът.

В писмени аргументи пред съда адвокатите на продуцентската компания твърдят, че Грийн е показала „липса на увереност и недоволство“ от хора от продуцентския екип и постепенно проявявала нежелание да участва в проекта.

Те прилагат като доказателства кратки текстови съобщения, в които Грийн нарича един от изпълнителните продуценти Джейк Сийл „зло“, „подъл социопат“ и „луд човек“ и определя мениджъра на продукцията Тери Бърд като „глупак“.

Очаква се Грийн да даде показания пред съда по-късно в рамките на осемдневните съдебни заседания.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви