Модната къща Viktor & Rolf е част от Седмицата на модата в Париж, където представи сюрреалистични бални рокли от тюл, които се отличават с ефектни странични и обърнати силуети.

Дефилето показа последната колекция за висша мода за пролет/лято 2023 година и се проведе в парижкия хотел Intercontinental Le Grand – историческа забележителност, открита през 1862 година.

Наречена „Късен валс на капитализма“ дизайнерите Виктор Хорстинг и Ролф Снорен създадоха колекция от 18 бални рокли, изработени предимно от тюл, които възнамеряват да припомнят златните дни на висшата мода от средата на XX век.

Докато дефилето започна с поредица от познати вечерни визии, постепенно нещата се промениха и моделите излизаха с рокли, които бяха обърнати в различни посоки, за да създадат нетрадиционни силуети.

Традиционните облекла, включително бледожълта рокля, покрита с корсет с кристали Swarovski, отстъпиха място на лилава рокля с коралов колан и пола от тюл, която беше драматично наклонена под ъгъл върху тялото на модела. Всички дизайни бяха 3D отпечатани в сътрудничество с производителя на манекени Hands Boodt Mannequins.

Друг външен вид показа прахово синя рокля, обърната с главата надолу, характеризираща се с изправена пола от тюл, която изглежда се противопоставя на гравитацията и скрива главата и горната част на модела, разкривайки само структуриран корсет, който завършва в горната част на бедрата.

„Един единствен и тясно дефиниран модел идеал е представен и артистично манипулиран, за да се постави под въпрос“, казват Виктор и Ролф за обърнатите бални рокли. Допълват, че дизайните запазват своята идеализирана форма, но се противопоставят на нормите и освобождават тялото по сюрреалистичен начин.

Други нетрадиционни рокли в колекцията включват дълга до земята визия в пастелни нюанси, стегната на талията с копринена панделка. Само фино прикрепена към неутралния корсет на тялото на модела, роклята е проектирана да създава впечатлението, че се носи до човека.

Виктор и Ролф взимат примери от работата на художниците Франсоа Буше и Антоан Вато за преобладаващата пастелна цветова схема на роклите, докато кристалите Swarovski, които украсяват много от роклите, възнамеряват да покажат вечерния външен вид от средата на XX век. За да завършат тоалетите си, моделите бяха обути в мрежести и инкрустирани сатенени обувки на Christian Louboutin.

„Със своята деликатна атмосфера колекцията задава тон за една почти стереотипна визия за висшата мода като анахронична мечта за мека женственост“, казват Виктор и Ролф.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви