зима

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви за събота, 28 януари, жълт предупредителен код за значителни валежи от сняг и за силен вятър. Кодът е в сила за 7 области на страната.

Това се посочва в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

Областите с жълт код за значителни валежи от сняг, както и за силен вятър са:  Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра и Добрич.

Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. Ще има валежи от сняг, по-интензивни до сутринта в Рило-Родопската област, а през деня в Централна и Източна Стара планина и там ще се създават условия за виелици и навявания.

Вятърът ще е до умерен от север-северозапад, в Източна България – временно силен и с него в Лудогорието и Добруджа ще се създават условия за виелици и навявания. В Южна България ще бъде почти без валежи, там на места и облачността ще се разкъса. Температурите ще са без съществен дневен ход – преобладаващите минимални ще са между минус 3° и 2°

През почивните дни ще се задържи облачно.

В Северна България валежите ще продължат, навсякъде ще са от сняг, значителни по количество ще са в събота в североизточните райони. Вятърът ще е слаб до умерен от север-северозапад, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирани от БТА.

Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, максималните – между 0° и 5°.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви