Тръмп и Байдън имат проблеми с одобрението
Тръмп и Байдън имат проблеми с одобрението

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп разкритикува решението на САЩ за изпращане на модерни танкове в Украйна. И нарече усилията за отблъскване на руската инвазия „безумна война“, предаде ДПА в партньорство с Ти Си Ей.

В поредната си критика на изпращането на помощи в Украйна, Тръмп заяви, че изпращането на танковете „Ейбрамс М1“ (Abrams M1) на практика е ескалация, която би могла да доведе до ядрена война. „ПЪРВО ИДВАТ ТАНКОВЕТЕ, ПОСЛЕ ИДВАТ ЯДРЕНИТЕ БОМБИ“, написа Тръмп в своята социална медия. „Прекратете тази безумна война ВЕДНАГА. Толкова е лесно!“, добави той.

Тръмп, който приветства Путин и го нарече „гений“ в началото на инвазията миналата година, отдавна изразява скептицизъм по повод усилията на Запада за защита на Украйна, допълва БТА. Докато президентът на САЩ Джо Байдън води усилията да се помогне на Киев, Тръмп и неговите съюзници многократно настояваха САЩ да спрат да финансират Украйна.

Представителката в Конгреса на САЩ от Джорджия Марджъри Тейлър Грийн повтори коментарите на Тръмп. И нарече помощта за Украйна „корумпиран престъпен фонд“. „Трябва да спрем да финансираме Украйна“, написа Грийн в публикация на своя официален профил в „Туитър“. „Тази война трябва да спре“, добави тя.

Байдън твърдо настоява, че Западът няма да се разколебае в своята решимост да помогне на Украйна да се защити.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви