В област Бургас средната брутна годишна работна заплата за 2021 г. е 14 852 лв., при 18 733 лв. средна за страната.

В сравнение с останалите области на страната, по показателя средна брутна годишна работна заплата през 2021 г., област Бургас се нарежда на 12-то място.

Най-висока средна годишна работна заплата получават наетите в област София (столица) – 25 724 лв., а най-ниска – в областите Благоевград – 12 226 лв., Кюстендил – 12 719 лв. и Видин – 12 855 лева.

През 2021 г. средната брутна годишна работна заплата в област Бургас се увеличава спрямо 2020 г. с 10.2%.

Икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо увеличение са „Хуманно здравеопазване и социална работа“ – с 29.2%, „Финансови и застрахователни дейности“ – с 29.0% и „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; Далекосъобщения“ – с 22.6%.

Спрямо 2020 г. средната годишна работна заплата през 2021 г. нараства в обществения сектор с 14.5%, а в частния сектор – с 8.5%.

4 КОМЕНТАРИ

 1. Ами да. Така е . Все батки и натруфени „бизнесмени“ , дето имат един дюкян и един работник , ама те не работят , а въртят по цял ден синджира и осуват работника , че не работи !
  Лошото е , че на тия „мурафети“ са се научили и 90% от даващите работа в града и придошлите фирми и фирмички . Не дават повече от 1500 лв. чисто и цялата си наглост се оплакват , че няма желаещи да работят при тях . Няма и да има !
  Има и друго . Повечето наемат украинци , щото държавата им плаща заплатите , нищо че украинките не говорят Български !
  Виждал съм много такива случаи !
  Най-фрапиращ беше в магазини „Болеро“ . Украинка с Никакви пизнания Български и големи маникюри беше на касата , а БЪЛГАРКИТЕ влачеха щайки и кашони за да зареждат регалите !
  НИКОГА ВЕЧЕ НЯМА ДА СТЪПЯ В ТАЗИ ВЕРИГА маркети .

 2. Прав е градския . аз следя редовно обявите в джобса и забелязвам все повече такива със опции – подходяща за хора без опит и с бежански статут .
  имах и три такива случая . единият в мола , дето две фусти не говореха и грам българдки и писле при мобилния оператор и дето плащаме сателитната. все руско говорящи и никакъв български . то сигурно заради това обявяват ниски заплати за да няма желаещи и писле да викат .няма желаещи и да вземат украйнките да не дават заплати

 3. Положението е зле . Някой може ли да направи фейс профил за такива магазини , където работвт неговорещи български ?
  За да не ходим там !

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви