Автомобили - най-добри за парите си
Автомобили - най-добри за парите си

Публикувана бе годишната класация „Best Cars For The Money 2023“ (най-добрите автомобили за парите си), в която експертите на US News & World Report определят моделите с най-добро съотношение цена/качество за годината, представени на северноамериканския пазар. Класацията е интересна, защото в нея има и доста коли, които са представени и в Европа.

Оценката на автомобила взема предвид, както текущата цена на официалните представителства, така и средните данни за оперативните разходи за пет години (поддръжка, ремонти, гориво, застраховка).

Качеството се оценява от техническите характеристики на моделите, официалните оценки за безопасност и надеждност, резултатите от собствените тестове на US News & World Report и прегледите на авторитетни експерти.

Резултатите, получени в двете категории, се корелират и моделите с най-добро съотношение получават титлата „Най-добри автомобили за парите си“. Ето и лидерите в своите класове през започналия автомобилен сезон 2023:

Сред леките автомобили:

Малък автомобил – Kia Rio

Компактен автомобил – Honda Civic

Средноразмерна кола – Kia K5

Хибрид – Hyundai Elantra Hybrid

Електромобил – Chevrolet Bolt

В категория SUV:

Субкомпактен – Hyundai Kona

Компактен – Mazda CX-5

2-редов кросоувър – Hyundai Santa Fe

3-редов SUV – Hyundai Palisade

Хибрид – Kia Sportage Hybrid

Електрически – Chevrolet Bolt EUV

Миниван Honda Odyssey.

В общото класирането най-много призьори има марката Hyundai – 4. На второ място с три най-добри коли за парите си е Kia. Третото място си поделят Chevrolet и Honda – по два лидера в клас. От всичко казано до тук излиза, че продукцияна на корейците от Kia Hyundai е с най-добро съотношение цена/качество за 2023 г.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви