Допинг ченгета от WADA са посетили двама от топ състезателите ни по вдигане на тежести в техните домове.

Става въпрос за световния шампион от 2021 година Карлос Насар и за европейския от 2019-а Божидар Андреев.

Те са били проверени на 15 януари съответно в Червен бряг и Сливен.“Засега националите все още не са започнали лагер и всички тренират по клубовете си.

Причината – плановете на федерацията за 2023 година все още не са подписани от министерството и централата няма финансиране за момента, разкри пред „Мач Телеграф“ един по помощник треньорите в българския – Кристияна Колева.

„От Министерството поеха ангажимент да се обадят на хората от Национална спортна база, ако може да ни пуснат да тренираме, защото няма време до европейското. Щом получим разрешение, веднага влизаме на лагер. Вече сменихме ключалките на залата в Дианабад по обясними причини – да няма саботажи от предишния треньорски щаб“, заяви тя.

Колева допълни, че за шампионата на Стария континент в Ереван са подадени заявките и на тези състезатели, които обявиха, че ще бойкотират новия треньор Пламен Аспарухов.

Той, заедно с Колева, Пламен Братойчев, Лъчезар Кишкилов, Карлос Насар, Павел Христов и Божидар Андреев са минали курс на обучение в Антидопинговия център в столицата на 18 януари.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви