Harley-Davidson се гръмна в капачката
Harley-Davidson се гръмна в капачката

Започваме с успокоението, казано лично от Йохан Зейц, че взетото решение може да отнеме десетилетия. „Това, което правим, е да прославяме миналото си. Но в същото време развиваме марката Harley-Davidson “, казва той. Това е естествена еволюция, която трябваше да се случи“.

По-рано представители на компанията решиха да отделят електрическите мотоциклети в отделна марка, наречена LiveWire. Под тази марка беше пуснат и първото двуколесно LiveWire S2 Del Mar.

Засега Зейц вижда този ход като междинна стъпка и твърди, че пълната електрификация на мотоциклетите Harley-Davidson е неизбежна. Компанията обаче не се ангажира с ясни срокове за преминаване към електричество, осъзнавайки, че част от клиентите ѝ са почитатели на класическите модели с ДВГ.

„Насочваме се към различни потребителски профили – има традиционни клиенти, но има и съвременни потребители, които обичат промяната, но винаги са мечтали за мотоциклет от нашата марка “, продължи той. „В крайна слетка обаче нашите мотоциклети ще станат електрически.“

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви