ДПС вижда малко дати за избори
ДПС вижда малко дати за избори

ДПС не вижда голям избор от дати за провеждане на предсрочния парламентарен вот. „Имаме две опции за провеждане на избори – 26 март или 2 април. Защото след това всяка седмица има празници – Великден за християните и Байрам за мюсюлманите“. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Карадайъ отбеляза, че за датата на изборите президентът е този, който решава, тъй като той издава указа.

Според Карадайъ ще отидем на „поредните ненужни предсрочни парламентарни избори“. Той смята, че кандидатите трябва да са наясно, че следващият парламент няма да е по-различен от предходните четири. По думите му партиите трябва да имат поведение, което след изборите да им позволи да говорят помежду си. И да водят диалог, за да се преодолее политическата криза и да се състави кабинет.

Попитан с каква законодателна дейност ще се занимава парламентът преди да бъде разпуснат, Карадайъ каза: „В тази ситуация каквито и дългосрочни политики и велики, гениални задачи да решаваме, нищо няма да оправим за два-три дни“.

Според лидера на ДПС българските граждани също трябва да се отнесат към изборите с отговорност и да преценят кои са партиите на диалога и стабилността.

По-рано днес държавният глава Румен Радев заяви, че ще разговаря с членове на Централната избирателна комисия, след което ще вземе решение за датата на вота. Срещата с ЦИК е от 14.00 часа.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви