ДПС иска властта
ДПС иска властта

ДПС не вижда голям избор от дати за провеждане на предсрочния парламентарен вот. „Имаме две опции за провеждане на избори – 26 март или 2 април. Защото след това всяка седмица има празници – Великден за християните и Байрам за мюсюлманите“. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Карадайъ отбеляза, че за датата на изборите президентът е този, който решава, тъй като той издава указа.

Според Карадайъ ще отидем на „поредните ненужни предсрочни парламентарни избори“. Той смята, че кандидатите трябва да са наясно, че следващият парламент няма да е по-различен от предходните четири. По думите му партиите трябва да имат поведение, което след изборите да им позволи да говорят помежду си. И да водят диалог, за да се преодолее политическата криза и да се състави кабинет.

Попитан с каква законодателна дейност ще се занимава парламентът преди да бъде разпуснат, Карадайъ каза: „В тази ситуация каквито и дългосрочни политики и велики, гениални задачи да решаваме, нищо няма да оправим за два-три дни“.

Според лидера на ДПС българските граждани също трябва да се отнесат към изборите с отговорност и да преценят кои са партиите на диалога и стабилността.

По-рано днес държавният глава Румен Радев заяви, че ще разговаря с членове на Централната избирателна комисия, след което ще вземе решение за датата на вота. Срещата с ЦИК е от 14.00 часа.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви