Швейцария: Прехвърлянето на руски пари на Киев - незаконно
Швейцария: Прехвърлянето на руски пари на Киев - незаконно

„Прехвърлянето на замразените руски активи в Украйна в резултат на санкциите ще наруши швейцарското законодателство“. Това, заяви в интервю за вестник „Трибюн дьо Женев“ Ги Пармелен, министър по икономическите въпроси, образованието и научните изследвания на Швейцария. Информацията е на ТАСС.

„В Швейцария правото на собственост е фундаментално и гарантирано от конституцията“, казва той. „Конфискуването на пари от една държава или от физически лица от тази държава с цел прехвърлянето им в друга държава изглежда невъзможно. Това е, съгласно действащото законодателство“, подчерта министърът.

Той също така отбеляза, че досега нито една страна, включително САЩ, не се е решила на подобна стъпка. „Швейцария е правова държава и ние сме длъжни да спазваме конституцията и действащото законодателство“, добави Пармелен.

По-рано Андрю Адамс, ръководител на работната група на министерството на правосъдието на САЩ за идентифициране и конфискуване на руски активи, ограничени от САЩ, заяви, че администрацията на Вашингтон възнамерява да започне да прехвърля част от конфискуваните средства на Украйна в близко бъдеще, припомня БТА. Руското посолство във Вашингтон заяви, че подобна мярка ще дискредитира финансовата система на САЩ и сигурността на доларовата юрисдикция.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви