Ако държавата не може да въздейства на Фрапорт, то тогава да разгледа възможността да превърне летището в Равнец в карго и гражданско. Тогава да видим дали Фрапорт няма да разработи бургаското такова.

Това каза областният председател на ПП ГЕРБ Иван Алексиев по време на брифинг, в който участваха и бургаските народните представители на партията Жечо Станков, Любен Дилов, Галя Желязкова и Андрей Рунчев.

Повод за думите на Алексив стана желанието му, както и на други кметове от региона, да се стартира процедура по преразглеждане на концесията с „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ – оператора на Летище Бургас.

Решението на Алексиев е обусловено от факта, че до момента не са предприети никакви конкретни стъпки към откриване на нови въздушни маршрути от и до Летище Бургас и не се полагат достатъчно усилия за привличане на нови авиокомпании, които да оперират в областта.

Имам подкрепата на кметовете по Южното Черноморие и ще искаме преразглеждане на концесията на Фрапорт за Летище Бургас. Ако от фирмата концесионер не може да постави в конкурентна среда летището в Бургас с това във Варна, то да се развали концесията. Фрапорт трябва да покаже, че сме партньори. Имаме какво да покажем и през зимата. Нямаме вина, че се развиваме по-бързо туристически от Северното Черноморие. Единствено липсва желанието на Фрапорт да развива Бургас вместо Варна. Нашият труд трябва да се оценя„, каза още Алексиев.

Той заяви, че за темата с Летище Равнец има пълната подкрепа на Димитър Николов, кмет на Бургас.

Темата е коментирана с него. Изрично искаме летището да се развие не само като карго, но и гражданско„, поясни областният председател на ПП ГЕРБ.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви